GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Lavrov'un Kıbrıs programı belli oldu

Lavrov'un Kıbrıs programı belli oldu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, 1-2 Aralık`ta, Kıbrıs'a gerçekleştireceği ziyarette, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou tarafından kabul edileceğini ve ardından ise Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulides ve Kıbrıs Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ile bir araya geleceğini açıkladı. Sözcü, Lavrov`un Kıbrıs Türk lideri Mustafa Akıncı ile bir araya gelmeyeceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 27/11/15 14:00
okuma süresi: 1 dak.
Lavrov'un Kıbrıs programı belli oldu
A- A A+

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, 1-2 Aralık`ta, Kıbrıs`a gerçekleştireceği ziyaret sırasında, Rusya–AB ilişkileri, Kıbrıs sorunu ve Suriye ve Orta Doğu`daki durum ele alınacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, perşembe günü yaptığı açıklamada, Lavrov`un Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Temsilciler Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou tarafından kabul edileceğini ve Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulides ve Kıbrıs Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ile bir araya geleceğini belirtti.

"Rusya ve AB arasındaki ilişkiler, Kıbrıs sorunu, Suriye ve Ortadoğu`daki durum hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar" ifadesine yer veren Sözcü, Lavrov`un Kıbrıs Türk lideri Mustafa Akıncı ile bir araya gelmeyeceğini belirtti.

Akıncı`nın Moskova`nın ara bölgede bir görüşme gerçekleşmesine ilişkin önerisini reddettiğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.