GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: "Mayıs 2016 seçimleri ertelenebilir"

Anastasiadis: "Mayıs 2016 seçimleri ertelenebilir"

Rum lider Nikos Anastasiadis, dün toplanan Rum Ulusal Konseyinde önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 06/12/15 11:35
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: "Mayıs 2016 seçimleri ertelenebilir"
A- A A+

Ulaş Barış - Kıbrıs Postası

Anastasiadis Ulusal Konsey üyelerine "seçimler 2-3 ay ertelenebilir, buna hazırlıklı olun" mesajını verdiği öğrenilirken, müzakerelerle ilgi de geniş bilgi verdiği öğrenildi.

In-Cyprus haberine göre, toplantıda Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ile yaptığı görüşmeler hakkında da bilgi veren Rum Lider, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşme ile ilgili konsey üyelerine bilgi verdi.

Müzakerelerin geldiği durum hakkında da konuşan Anastasiadis, ilerlemelerin olduğunu ancak henüz anlaşmaya yakın olunmasa da bu ilerlemelerin önemli olduğunu kaydetti.

"Türk tarafı Garantilerin anlaşmada olmayacağını anladı"

Anastasiadis, AB Konuları, 4 özgürlükler, ve kamu sektöründe çalışacaklar arasında %67-%33 dengesinde bir anlayışın geliştiğini sözlerine ekledi.

Toplumlar arasında 4:1 nüfus oranının korunacağını ve bunun her 25 yılda bir tekrardan gözden geçirileceği de sözlerine ekleyen Rum Lider, ayrıca 1960 Garanti Anlaşmalarının artık yürürlükte olamayacağının Kıbrıs Türk liderliği tarafından anlaşıldığını da iddia etti.

"Maraş iade edilecek, askerlerin büyük bölümü çekilecek…"

Anastasiadis, iki tarafın dönüşümlü başkanlık konusunda anlaşma bulunmadığını belirtirken, bir diğer anlaşılamayan konunun ise FIR hattı ve kontörlü meselesinde yaşandığını ifade etti.

Liderlerin bu ayki müzakerelerinde toprak konusunu masaya yatıracağını belirten Anastasiadis, anlaşmanın hemen ardından Maraş'ın iade edileceğini ve adada bulunan Türk askerlerinin büyük bölümünün ayrılmak için hazırlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.