GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Lübnan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Moqbel Güney Kıbrıs'ta

Lübnan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Moqbel Güney Kıbrıs'ta

Lübnan Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Samir Moqbel'in, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis'in daveti üzerine Güney Kıbrıs'ta olduğu bildirildi.

Yayın Tarihi: 15/02/16 10:37
okuma süresi: 3 dak.
Lübnan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Moqbel Güney Kıbrıs'ta
A- A A+

Fileleftheros gazetesi iki günlük ziyareti çerçevesinde Moqbel'in bugün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşeceğini yazdı.

Ardından Moqbel ve beraberindeki heyetin Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Genel Kurmaylığında Fokaidis ve heyetiyle bir araya gelerek, Güney Kıbrıs-Lübnan ilişkileri ile bölgedeki genel güvenlik durumunun ele alınacağını aktaran gazete, görüşmenin ardından İkili Askeri İşbirliği Programı'nın imzalanacağını aktardı.

Habere göre, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru'yla da bir araya gelecek olan Moqbel, ayrıca Larnaka Arama–Kurtarma Koordinasyon Merkezi ve hapishanede gömülü askeri EOKA mezarlığını ziyaret edecek.

ÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ MEKANİZMALARIYLA SORUNLARLA DAHA İYİ MÜCADELE

Öte yandan aynı gazeteye göre, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Lübnan Dışişleri Bakanlarının AB Dışişleri Konseyi toplantısı için Brüksel'de bulunmaları dolayısıyla bir araya gelecek olmalarını yorumladı.

Bu tür üçlü işbirliği mekanizmalarıyla, bölgedeki sorunlar ve ortak kışkırtmalarla daha iyi mücadele edilebileceğine dair inancını dile getiren Hristodulidis, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Lübnan Dışişleri Bakanları arasında ilk kez toplantı gerçekleştirilmiş olacağını belirtti.

Sadece bölgeden değil, AB üye ülkeleriyle de başka işbirliklerinin beklenmesi gerektiğini ifade eden Hristodulidis, bu tür işbirlikleriyle, karşı karşıya oldukları sorunlara aranan çözümler bulunabileceğini vurguladı.

Hristodulidis, hedefin, bu mekanizmaların genişletilmesi olduğunu belirterek, hiçbir ülkenin, katılımcılarla aynı ilke ve değerlere sahip olduğu sürece bu tür mekanizmalardan dışlanmadıklarını belirtti.

Açıklamalarında iki işbirliği noktasının olduğuna da işaret eden Hristodulidis, bunlardan ilkinin komşu ülkeler, diğerinin de Doğu Akdeniz'e karşı büyük ilgileri olan AB'deki ortaklarıyla ilgili olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.