GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Omiru "aşırı ve yüksek beklenti yaratılmasından" şikayetçi

Omiru "aşırı ve yüksek beklenti yaratılmasından" şikayetçi

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıs müzakerelerinde ilerleme kaydedildiği açıklamalarına şaşırdığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 21/03/16 10:19
okuma süresi: 2 dak.
Omiru "aşırı ve yüksek beklenti yaratılmasından" şikayetçi
A- A A+

Simerini'nin haberine göre Omiru, EOKA'cı Petrakis Kiprianu için dün düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada devam etmekte olan müzakerelerin, Mustafa Akıncı'nın KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle "temkinli iyimserlikle başladığını" savundu.

Akıncı'nın sarih nüfus ve toprak çoğunluğu, Avrupa müktesebatından sapmalara olanak tanınması için çözümün Birincil Hukuk ilan edilmesi ve 1960 garantilerinin idamesiyle ilgili sözlerini hatırlatarak, müzakerelerde ilerleme kaydedildiği tezlerinin bu nedenle "soru işaretleri ve şaşkınlık yarattığını" iddia etti.

Omiru, halk arasında yüksek ve aşırı beklenti yaratılması ve bereket ortamı işlenmesinin, uluslararası unsurda ve Avrupa'da Türkiye'nin uzlaşmazlığının değiştiği algısı yarattığından, şekillenmekte olan Türk tavrına göre gösterilmesi gereken tepkileri sınırlandırdığını da ileri sürdü. "Bu nedenle Kıbrıs Rum tarafının taktiği de ona göre olmalı, müzakereleri uluslararası unsura ve Avrupa'ya dönük belirgin hareketlerle yönetmeli" diyen Omiru, özetle şunları ekledi:

"Bugün tarihimize ve kültürümüze karşı görevimiz, özgürlük düşmanlarının vatanımızda işlediği tehlikeleri her ne pahasına olursa olsun savuşturmaktır. Haklarımızı satmak ve adaleti kaybetmek niyetinde olmadığımızı açıkça ortaya koymalıyız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.