GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Kıbrıs'ın siyasi partileri, anlaşmanın önündeki engelleri masaya yatırdı

Kıbrıs'ın siyasi partileri, anlaşmanın önündeki engelleri masaya yatırdı

Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi parti lider ve temsilcileri bugün Ledra Palas'ta bir araya gelerek rutin görüşmelerini yaptılar ve ev sahibi Birleşik Demokratlar partisinin önerisi olan 'Yeniden Birleşmiş Federal Kıbrıs için bir anlaşmaya doğru: Eksik olan ne? Uzlaşma mı siyasi istek mi, her ikisi mi, daha fazlası mı' konusuyla ilgili görüşlerini ortaya koydular.

Yayın Tarihi: 28/04/16 07:40
okuma süresi: 1 dak.
Kıbrıs'ın siyasi partileri, anlaşmanın önündeki engelleri masaya yatırdı
A- A A+
Görüşmeden sonra siyasi partilerin ortak bildirisini okuyan Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova, siyasi partilerin iki toplumun liderinden, ülkenin yeniden birleşmesi için iki tarafın kabul edebileceği bir çözümün yolunu açma ve uygulanmasını sağlamaya yönelik devam eden müzakereleri destekleyecek olan uzlaşma sürecini güçlendirmelerini istediklerini bildirdi.

Kıbrıs'taki siyasi partilerin bir sonraki toplantısı 25 Mayıs 2016 tarihinde yine Ledra Palas'ta olacak.

Nisan ayında yapılan son toplantıdan sonra yeni Kıbrıs Türk partisi Halk Partisi de, 1989'da başlayan ve BM denetimindeki ara bölgede bulunan Ledra Palas Oteli'ndeki yapılmakta olan toplantılara katılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.