GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Güney'in hedefi her haneye 30 mbps üzerinde hızla erişebilmek

Güney'in hedefi her haneye 30 mbps üzerinde hızla erişebilmek

Avrupa'da 2014'ten itibaren geniş bant kapsamıyla ilgili bir araştırmaya göre; Güney Kıbrıs yeni nesil ağları (NGN) AB ortalamasının üstünde yer alıyor. Araştırmanın sonuçlarına göre Güney Kıbrıs'ın kapsama alanı % 84 iken AB ortalaması % 71.

Yayın Tarihi: 28/04/16 08:14
okuma süresi: 3 dak.
Güney'in hedefi her haneye 30 mbps üzerinde hızla erişebilmek
A- A A+
Kıbrıs Haber Ajansı'na bir demeç veren Elektronik İletişimler ve Posta Hizmetleri Komiseri George Michaelides, bu veriler esasında Güney Kıbrıs'ın AB Dijital Gündemi'nde belirlenen ve 2020'ye kadar 30 mbps üzerinde hızla her haneye erişebilme olan ilk hedefi elde etmesinin beklendiğini söyledi.

İkinci hedef olan 2020'ye kadar 100 mbps'nin üzerinde hızla hanelerin % 50'sine erişmekle ilgili de Kıbrıs'ın bu hedefin sadece % 0,1 geride kaldığına dikkat çeken Michaelides, AB ortalamasının % 10,8 olduğunu bildirdi.

Yeni nesil LTE mobil ağlarına bağlanmak konusunda ise şu anda nüfusun % 60'ının kapsamı içinde olduğu üç sistem faaliyette bulunuyor.

Komiser Michaelides, Güney Kıbrıs'taki internet hızı ve bağlanma durumuyla ilgili sık duyulan eleştirilerle ilgili bir soruyu yanıtladı.

Michaelides, Dijital Ekonomi ve Toplum Endeksi DESI'nin 30 mbps gibi bir değer adı aldığını ve örneğin Kıbrıs, İngiltere ve Yunanistan'la karşılaştırdığını anlattı.

George Michaelides, "Bu fiyattan bahsetmektedir. Kıbrıs'ın en pahalı ülke olduğunu söylüyorlar sonra da endekste son sırada yer alıyor. Aslında bu gerçek görüntüyü ortaya koymuyor. Çünkü tüketiciler için önemli olan bilgisayarının kendisine sağladığı hızdır. Örneğin ben bilgisayarımı açtığımda hızlı internet isterim" dedi.

Michaelides şöyle devam etti:

"İngiltere'de ortalama bir vatandaş 30 mbps satın aldığında sadece % 45'ini alır. Bu Yunanistan'da da böyle uygulanırken Kıbrıs'ta % 85 azami kapasiteye sahip olacaktır.

Dolayısıyla eğer DESI bilgisayarınızdan ne kadar gerçek hız alabildiğinizi gösterir ki bu da bir Kıbrıslının saniyede 16 mbp aldığı anlamına gelir ki bu da İngiltere'de bir tüketicinin deneyimiyle aynıdır. Bununla birlikte yüksek hız bağlantılarında geridedir."

Michaelides, ofisinin hazırladığı bir taslak önerinin nihai aşamada olduğunu, bu önerinin uygulanmasının yüksek karlılık getirecek yüksek hız erişim bandı gerektiren hizmetlerde kullanımında SMSlerin hızının artacağını kaydetti.

"MOBİL AĞLARIN BİRLEŞTİRİLMESİNDE YANIT POLİTİKACILARDA"

Adanın kuzeyiyle güneyinin mobil telefon ağının birleştirilmesiyle ilgili görüşmeler konusunda da Michaelides, ofisinin hükümete görüşlerini ve önerilerini sunduğunu, Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgilendiğini ve yanıtları politikacıların arayacağını söyledi.

Mobil hizmetlerin birleştirilmesi, Kıbrıslı Rum Lider Nicos Anastasiades ve Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı'nın geçen Mayıs ayında kabul ettiklerini güven yaratıcı tedbirler arasında yer alıyor.

Kaynak : Kıbrıs Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.