GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'ta Şehircilik ve Planlama Dairesi kundaklandı

Güney Kıbrıs'ta Şehircilik ve Planlama Dairesi kundaklandı

Güney Kıbrıs'ta, Lefkoşa'da bulunan Şehircilik ve Planlama Dairesi'nin arşiv deposu kundaklandı. Birçok dosya tamamen, bir kısmı da kısmen yandı. Yanan dosyaların Larnaka ve Ay. Napa bölgelerindeki incelenmekte olan dosyalar olduğu haber verildi.

Yayın Tarihi: 06/05/16 09:51
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'ta Şehircilik ve Planlama Dairesi kundaklandı
A- A A+

Politis "Günahlarını Yakmaya Çalıştılar… Larnaka ve Ay. Napa'yla İlgili Şehircilik Dosyalarını Ateşe Verdiler" başlıklı haberinde arşiv odasının kamera sistemiyle korunmadığını ve bütün Daire personelinin erişimine açık olduğundan, herkesin şüpheli konumda bulunduğunu yazdı.

Gazete dün sabah gerçekleşen olayda, personelin yangını fark etmediğini, itfaiyenin, dumanın yangın güvenlik sistemini çalıştırması üzerine harekete geçtiğini vurguladı.

Arşiv odasında şehircilik dosyalarının üç kademede istiflendiğini ve yangının da üçüncü, yani en üst kademede başlaması nedeniyle kundaklamaya kesin gözüyle bakıldığını vurgulayan gazete Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos'un, yangın nedeninin kundaklama olduğunu basından öğrenmiş olmaktan rahatsızlık duyduğunu yazdı.

Haberi Alithia "Şehircilikte Şüpheli Yangın… Dosya ve Belgeler Yandı", Simerini "Şehircilik'te Verileri Tahrip Ettiler… İtfaiye'nin Bulguları Yangının Kundaklama Olduğunu Gösteriyor" ve Haravgi "Kundaklama Sonucu Şehircilik Dosyaları Yandı" başlığıyla okurlarına aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.