GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Güney'de parlamentoda üç yeni siyasi parti ve 28 yeni parlamenter…

Güney'de parlamentoda üç yeni siyasi parti ve 28 yeni parlamenter…

22 Mayıs tarihinde gerçekleşen parlamento seçimleriyle parlamentoya üç yeni siyasi parti ve bazıları eski dönem milletvekilliği yapan 28 yeni parlamenter girdi.

Yayın Tarihi: 24/05/16 17:29
okuma süresi: 3 dak.
Güney'de parlamentoda üç yeni siyasi parti ve 28 yeni parlamenter…
A- A A+
22 Mayıs tarihinde gerçekleşen parlamento seçimleriyle parlamentoya üç yeni siyasi parti ve bazıları eski dönem milletvekilliği yapan 28 yeni parlamenter girdi.

Yurttaşlar İttifakı, Dayanışma ve milliyetçi ELAM parlamentoda sandalye kazanan yeni üç siyasi parti oldu.

Yedisi 40 yaşın altında 24 yeni milletvekili parlamentoya girdi. Kırk yaşın altındaki yeni milletvekillerinin: DİSİ'den Efthimios Diplaros, Demetris Demetriou, Annita Demetriou ve Mariella Aristeidou, Yurttaşlar İttifakı'ndan Anna Theologou ve ELAM'dan Linos Papayiannis ve Christos Christou olduğu açıklandı.

Yeni parlamentoda parlamenterin %19,6'sını temsilen toplam 11 kadın bulunuyor. Eski parlamentoda bu oran %12,6'ı olmuştu.

Seçimlerin sonuçlarına göre, çeşitli ilçelerde temsil ettikleri siyasi partinin en yüksek oy oranını kazanan kadın parlamenterler şunlar: Lefkoşa'da Irini Charalambidou (AKEL) ve Stella Kyriakides (DİSİ), Limasol'da Eleni Theocharous (Dayanışma), Larnaka'da Annita Demetriou (DİSİ) , Mağusa'da Skevi Koutra Koukouma (AKEL) ve Anna Theologou (Yurttaşlar İttifakı) ve Girne İlçesinde Eleni Mavrou (AKEL).

Parlamento'ya giren yeni parlamenterlerin parti ve isimleri ise: Lefkoşa'da Stefanos Stefanou (AKEL), Solonas Kasinis ve Demetris Demetriou (DİSİ), Christiana Erotokritou ve Marinos Moushoutas (DİKO), Costas Efstathiou (EDEK), Yiorgos Lillikas (Yurttaşlar İttifakı), Charalambos Theopemptou (Yeşiller – Yurttaşlar İşbirliği) ve Christos Christou (ELAM).

Limasol İlçesinde ise: Bayan Eleni Stavrou (DİSİ), Georgios Georgiou (AKEL), Panikos Leonidou (DİKO), Bayan Eleni Theocharous (Dayanışma), Pavlos Mylonas (Yurttaşlar İttifakı) ve Marinos Sizopoulos (EDEK).

Mağusa İlçesinde ise: Giorgos Karoullas ve Onoufrios Koulla (DİSİ), Nicos Kettiros (AKEL), Bayan Anna Theologou (Yurttaşlar İttifakı), Michalis Giorgallas (Dayanışma) ve Linos Papayiannis (ELAM).

Larnaka İlçesinde seçilen yeni parlamenterler ise: Annita Demetriou (DİSİ), Evanthia Savva (AKEL) ve Christos Orphanides (DİKO).

Baf'ta ise: Charalambos Pittokopitis (DİKO) ve Elias Myrianthous (EDEK).

Girne İlçesinde seçilen yeni parlamenterler: Eleni Mavrou (AKEL) ve Mariella Aristidou (DİSİ).

Temsilciler Meclisi'ndeki Maronit ve Latin toplumlarının temsilcileri ise: Maronit toplumu için Yiannakis Mousas ve Latinler için Antonella Mantovani seçildiler. Dini toplumların temsilcileri parlamentoda oy kullanma hakkına sahip değiller.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.