GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney'den su konusunda Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne mektup

Güney'den su konusunda Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne mektup

DİKO Avrupa Parlamentosu Milletvekili Kostas Mavridis'in girişimiyle 2014'ün Temmuz ayında Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Türkiye aleyhine yapılan başvuru için ek mektuplar gönderdi. Mektupta, Türkiye'den KKTC'ye su götürülmesi ve Geçitköy Barajı'nın inşasıyla ilgili şikayetler yer alıyor.

Yayın Tarihi: 25/06/16 12:13
okuma süresi: 2 dak.
Güney'den su konusunda Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne mektup
A- A A+
DİKO'nun Avrupa Parlamentosu Milletvekili Kostas Mavridis'in girişimiyle 2014'ün Temmuz ayında Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Türkiye aleyhine yapılan başvuru için ek mektupların yollandığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi sözde "Panarga" (Geçitköy), "Vasilia" (Karşıyaka) ve "Mirtu" (Çamlıbel) "Muhtarlarının" , Mavridis'in girişimiyle Türkiye'nin, KKTC'deki sözde "kolonizasyonu" ile sözde "savaş suçu işlediği" iddiasıyla Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunulan dosyaya ek bir mektup gönderdiğini yazdı.

Habere göre mektupta, Türkiye'den KKTC'ye su götürülmesi ve Geçitköy barajının inşasıyla ilgili şikayetler yer alıyor.

Gazete "Muhtarların" dün Avrupa Parlamentosu'nun Güney Kıbrıs'taki ofisinde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlediğini de belirtti.

Habere göre sözde "Muhtarlar", asrın projesi olarak adlandırılan böyle bir boyuttaki bir çalışmayla, aralarında özellikle çalışmadan etkilenen üç köyün ("Panarga", "Vasilia", "Mirtu") de bulunduğu bölgenin "yasal sahiplerinin" belirleyici bir şekilde yabancılaştırılmasının arzulandığını iddia ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.