GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Glafkos Klerides'e vefa

Glafkos Klerides’e vefa

Larnaka Havaalanı'na Glafkos Klerides'in adı verildi.

Yayın Tarihi: 01/07/16 11:41
okuma süresi: 3 dak.
Glafkos Klerides’e vefa
A- A A+
Larnaka Havaalanı terminalinin adı Larnaka Uluslararası Havaalanı - Glafkos Klerides olarak değiştirildi.

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, yeni ismin olduğu levhanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, havaalanının isimlerinin ünlü liderlerin isimleriyle değiştirilmesinin devlet için onur olduğunu söyledi.

Tören ayrıca, Hermes Airports`un Larnaka ve Baf`ta havaalanlarının işletmesine başlamasının onuncu yıldönümüne denk geldi.

Havaalanının isminin değiştirilmesi kararının arkasında yatan nedeni anlatan Anastasidis, Glafkos Klerides'in "ülke için `olağanüstü bir siyasi kişilik` olduğunu belirtti ve Klerides`in çalışmalarıyla ve düşünceleriyle siyasette ölçülülüğü artırdığını, diyaloğu desteklediğini ve demokrasiyi zenginleştirdiğini belirtti.

Nikos Anastasiadis, Klerides'in II. Dünya Savaşı sırasında seçkin hizmetini, iki dönemlik cumhurbaşkanlığı sırasında Kıbrıs`ın Avrupa Birliği`ne üyelik müzakerelerindeki çalışmalarını anlattı.

Klerides 1993 ve 2003`te iki kez cumhurbaşkanlığına seçilmişti.

500 MİLYON EURO KATKI

Anastasiadis havaalanları konusunda da, Kıbrıs gibi bir adada havaalanlarının ülkeyi bölgesel hizmet merkezi olarak tanıtma çabalarında önemli bir altyapı olduklarına dikkati çekti.

İki havaalanının ülkenin ekonomisine 500 milyon veya Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla`nın % 3`ü kadar katkısı olduğunu ifade eden Anastasiadis, havaalanlarının işletilmesinin 13 binden fazla iş imkanı anlamına geldiğini vurguladı.

Bu arada Hermes Havaalanı basın açıklamasında, şirketin 10. yıldönümünde, Hermes Airports`un Larnaka Havaalanı`nda Kıbrıs Gençlik Senfoni Orkestrası`nın bir konser vereceğini ve her iki Kıbrıs havaalanında yolcu trafiğinin daha da büyümesine önemli katkıda bulunan havayollarının ödüllendirileceğini duyurdu.

Etkinlikte konuşan Hermes Airports Yönetim Kurulu Başkanı Panagiotis Hadjipantelis, hükümete, ayrıca konsorsiyuma katılan ortak şirketlere samimi teşekkürlerini iletti, Larnaka ve Baf havaalanlarının kamu ve özel sektör arasındaki başarılı işbirliğinin kanıtı olduklarını ifade etti.

Hermes Airports konsorsiyumunun ilk başkanı ve kurucusu Nicos Shacolas ise konuşmasında, Hermes`in kuruluşuyla ilgili kısa bir tanıtma yaptı.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.