GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye'deki darbe girişimi Rum basınında; "RMMO dün akşam alarma geçti"

Türkiye'deki darbe girişimi Rum basınında; "RMMO dün akşam alarma geçti"

Türkiye'deki darbe girişimi Rum basınında da yankı buldu.

Yayın Tarihi: 16/07/16 12:23
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye'deki darbe girişimi Rum basınında; "RMMO dün akşam alarma geçti"
A- A A+
Rumca gazetelerin bazıları Türkiye'de dün akşam yaşananları bugünkü sayfalarına taşıdı.

Politis gazetesi "Türkiye'de Darbe… İç Savaş Sınırında Kaotik Durum" başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, ordunun darbe girişiminin ardından Türkiye'deki durumun dün geç saatlere kadar belirsiz ve düzensiz olduğunu yazdı.

Gazete, "Darbe ve Kaos" başlığıyla iç sayfaya aktarmaya devam ettiği haberinde olayın ayrıntılarına yer verdi.

RMMO ALARMDA

Öte yandan "Muhafız Ordusu Teyakkuzda" başlığıyla verdiği kısımda ise gazete, Türkiye'deki darbeye dair ilk bilgilerin ardından Rum Milli Muhafız Ordusu'nda (RMMO) alarm verildiğini yazdı.

Gazete, RMMO kuvvetlerinin, harekete geçirilmeksizin teyakkuza haline getirildiğini belirtti.

Habere göre, gazeteye konuşan Rum Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, tüm durumu yakında ve soğukkanlılıkla takip ettiklerini belirtti.

Gece yarısından az önce RMMO Genel Kurmaylığı'nın Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis'in de hazır bulunduğu bir toplantı yaptığını bilgisinin geldiğini kaydeden gazete, Kasulidis'in gece geç saatlere kadar Dışişleri Bakanlığında çalışma arkadaşlarıyla birlikte gelişmeleri takip ettiğini, Fokaidis'in ise RMMO Komutanıyla Kurmaylıkta kaldığını yazdı.

Gazete, Rum Adalet Bakanı Yonas Nikolau'nun da durumu Rum Polis Genel Müdürlüğünde, Polis Müdürü Zaharias Hrisostomu ile takip ettiğini bildirdi.

Alitiha gazetesi ise "Türkiye'de Darbe" başlığıyla manşetten verdiği haberinde, Moğolistan'da bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, Türkiye'deki durumla ilgili Kasulidis tarafından bilgilendirilmesinin ardından Rum Bakanlar ile Meclis Başkanı'nın olağanüstü toplanması emrini verdiğini yazdı.

Anastasiadis'e seyahati sırasında eşlik eden Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, yaptığı bir açıklamada, Anastasiadis'in geri dönüşünün hızlandırılması ihtimalinin olduğunu belirtti.

Gazete, Kasulidis'le iletişime geçtiklerini kendisinin ve Savunma Bakanı Fokaidis'in sürekli istişare, Yunanistan'la da iletişim içerisinde oldukları teyidini aldıklarını aktardı.

Haberde, Anastasiadis'in Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'la telefon görüşmesi yaptığı da kaydedildi.

Öte yandan Haravgi gazetesi haberi "Türkiye'de Ordu Tarafından Darbe – Tanklar Yollarda" başlığıyla verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.