GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi partileri: "Bu fırsat kaçırılmamalı"

Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi partileri: "Bu fırsat kaçırılmamalı"

Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi partileri, Kıbrıs sorununda oluşan fırsatının kaçırılmamasının önemine işaret ettiler.

Yayın Tarihi: 28/09/16 15:19
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi partileri: "Bu fırsat kaçırılmamalı"
A- A A+
Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri, Slovakya Büyükelçiliği tarafından organize edilen rutin ortak toplantılar kapsamında bugün bir araya geldi.

"Müzakere Süreci: Bu Fırsat Değerlendirilmeli" başlıklı toplantıda, fırsatın değerlendirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığı kaydedildi.

Ara Bölgede bulunan Ledra Palas Otel'de saat 10:30'da başlayan ve Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) ev sahipliğindeki toplantı yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Bugünkü toplantıya Kuzey'den Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Halkın Partisi (HP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Güney Kıbrıs'tan ise; Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DIKO), Birleşik Demokratlar (EDİ), Demokratik Seferberlik Partisi (DISI), Sosyal Demokrat Hareketi (EDEK) ile Merkezin Yeniden Yapılandırılması İçin Siyasi Gurup (EPALXI) temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrasında Slovakya Büyükelçisi Oksana Tomova, hazırlanan ortak açıklamayı okudu ve bir sonraki toplantının 26 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirileceğini kaydetti.

Tomova, katılımcıların , TDP'nin önerisi üzerine "Müzakere Süreci: Bu Fırsat Değerlendirilmeli" konusunu ele aldıklarını ve fikirlerini ifade ettiklerini kaydetti.

Tomova, toplantıda bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığını dile getirdi ve siyasi parti temsilcilerinin liderleri, Kıbrıs sorununun en erken bir zamanda çözüm bulunması yönündeki çabalarını yoğunlaştırmaları yönünde cesaretlendirdiklerini belirtti.

Siyasi parti liderleri veya temsilcilerinin bir sonraki olağan görüşmeleri yine Ledra Palas`ta 26 Ekim 2016 Çarşamba günü yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.