GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 5 dak.

Haralambus: "Genç Papadopulos siyasi aptallık konusunda babasını geçti"

Haralambus: "Genç Papadopulos siyasi aptallık konusunda babasını geçti"

Rum köşe yazarı Haralambus'tan sert eleştiriler; "Genç Papadopulos siyasi aptallık konusunda babasını geçti"

Yayın Tarihi: 25/10/16 08:00
okuma süresi: 5 dak.
Haralambus: "Genç Papadopulos siyasi aptallık konusunda babasını geçti"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış - Cyprus Mail

Güneyde yayımlanan Cyprus Mail gazetesinin köşe yazarlarından Lukas Haralambus bu haftaki köşesinde olası bir planda Kuzeyde kalacak olan göçmenlerin sayısının nasıl Güney Kıbrıs'ın gündeminde 'ciddiyetsiz' ve 'bilgisizce' tartışıldığını yazdı.

"Konuştukları hakkında en ufak bir fikirleri bile yok" başlıklı yazısında Haralambus, başta DİKO Lideri NikolasPapadapulos olmak üzere Rum Lideri ve Rum Yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

"Göçmenlerin sayısı konusunda yaratılan müthiş karmaşa içinde gerek Rum liderliğinin gerekse de bazı Rum muhalefet partilerinin konuyu nasıl sorumsuzca ele aldığını görünce, ister istemez Kıbrıs sorununu ele alma konusunda da nasıl yetersiz olduklarını gördük" diyen Haralambus Annan Planından örneklerle verdiği yazısında 2004 ile şimdiki durumun nasıl değiştiğini vurguladı.

Rum Yazar "bu köşeden defalarca yazdığım Annan Planının bu duruma ilişkin hükümleri açıktı. O plana göre 45 bin Türkiye kökenli vatandaş (Güney için de 45 bin Yunanlı vatandaş) Kuzey Kurucu devletinin vatandaşı olacaktı. Ve bu sayıya yapılmış olan karma evlilikler ve onlardan doğan çocuklar dahil edilmemişti. Genel Sekreter Annan taraflara referandumdan önce 10 Nisan 2004 günü son tarih olmak bir vatandaşlık listesi sunmalarını istediler. Talat'ın verdiği listede 41.000 kişi vardı. Yani 45 bin rakamı bile tutturulmamıştı. Eğer bugün 90 ile 120 bin rakamını konuşuyorsak burada aranacak suçlular hep birlikte plana ret oyu veren Baba Papadopulos, Lissarides, Sizopulos, Perdikis ve Dias Medya Grubu sahibi Hacıkostas gibi kişilerdir" ifadelerini kullandı.

Haralambus bu konuda Anastasiadis'e de eleştiriler getirerek "öte yandan plana evet diyen Anastasiadis o günlerde 'çözümsüzlük durumunda Kuzeye Türkiye'den nüfus akacak' şeklinde açıklamalar yaparken, bugün bu söylediklerini hatırlatmaktan korkuyor. Çünkü siyasi rakiplerinin bunu 'Annan planına destek oluyor' şekline çevireceklerinden çok korkuyor" diye yazdı.

Makalesinin önemli bir bölümüne konu ettiği DİKO Lideri Papadopulos için çok sert eleştiriler yapan Haralambus, Papadoplous'ın Rum Haber Ajansına yaptığı bir açıklamayı da örnek göstererek kelimenin tam anlamı ile yerden yere vurdu.

Haralambus "Genç Papadopulos açıklamasında Anastasiadis'ten Kuzeyde okuyan 'yasa dışı öğrenciler' ile 'yasa dışı işçiler' hakkında açıklama istemiş. 'Bunlardan kaç tanesi adadan gidecek?' diye de sormuş. Genç Papadopulos'un babasının siyasi aptallığından daha ileri gittiğini anladığımız bu soruda, kısaca Kuzeydeki kurulmuş üniversitelerin kapatılmasını istemiş. Bazıları bu adamın daha ne kadar 'deli' fikirler sunacağını merak edebilir. Bugün Kuzeyde 2014 rakamlarına göre 12 üniversite vardır. New York Times'ın 16 Şubat 2014 tarihli haberinde Kuzeydeki öğrenci sayısı 63 bin olarak tahmin edilir. 35 bin tanesi Türkiyeli öğrenci olan bu rakamın 13 bini Kıbrıslı Türk ve geriye kalanı da Asya-Afrika ülkelerden gelen öğrencilerdir. O günden bugüne 3 üniversite daha açıldığını bildiğimize göre bu rakam bugün 100 bin civarındadır. Yani bugün, bu kurumlardan elde edilen gelir Kuzeydeki devlerin toplam gelirinin önemli bir kısmıdır demektir" diye yazdı.

"Belki Papadopulos daha da ileri gidip Kuzeye gelen Türk turistlerin de tamamen yasaklanmasını ve böylece otellerin de kapanmasını isteyebilir" diyen Haralambus "öyle görülüyor ki Genç Papadopulos babasının tüm genlerini bir tamam taşıyor. O da onun gibi Kıbrıslı Türklerin dizlerinin üzerine çöküp teslim olmalarını sağlayacak durumun ortaya çıkmasını beklemektedir" diye yazdı.

Haralambus yazısına şöyle devam etti;

"Hâlbuki çözüm anlaşmasının maddeleri (göçmenlik konusunda) her iki devlette de bir tamam uygulanacaktır. Böyle olunca da Papadopulos'un isteğine göre Güneydeki üniversitelerde öğrenim gören Yunan vatandaşları adayı terk etmek zorunda olacaktır. Buna burada çalışan Yunan vatandaşları da dahil olacaktır. Ancak bunun kendisine karşı bazı tepkiler getireceği aşikardır. Zira,Papadopulos'un bu isteği sonrası Apoel'in Yunanlı futbolcusu Yianniotas da kulübünden ayrılmak zorunda kalacaktır. Hal böyle olursa Apoel taraftarlarının kendisine karşı çıkacağı kesindir…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.