GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hrisostomos: "Anastasiadis'le görüştükten sonra daha iyimserim"

Hrisostomos: "Anastasiadis'le görüştükten sonra daha iyimserim"

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Anastasiadis, bugün Cumhurbaşkanlığı sarayında Başpiskopos Hrisostomos eşliğinde Sırp Patriği İrineos'u ağırladığı öğrenildi. <div> </div>

Yayın Tarihi: 14/11/16 13:17
okuma süresi: 2 dak.
Hrisostomos: "Anastasiadis'le görüştükten sonra daha iyimserim"
A- A A+
"Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Anastasiadis, bugün Cumhurbaşkanlığı sarayında Başpiskopos Hrisostomos eşliğinde Sırp Patriği İrineos'u ağırladığı öğrenildi.

Daha sonra Anastasiadis'in, Hrisostomos'u müzakerelerle ilgili bilgilendirdiği bilgisi verildi.

Hrisostomos'un, Anastasiadis'in bilgilendirmesinden sonra görüşlerini soran basın mensuplarına " Evet, daha iyimserim diyebilirim. İyi bir anlaşma istiyoruz. Bu konuda cesaret veriyoruz. Başkana da Kilisenin desteğinin devam edeceğini söyledim. Ancak isteğimiz, halkımızın her türlü hakkının korunduğu bir anlaşmadır" dediği öğrenildi.

Baskıların olduğunu ve herkesin bunu bildiğini söyleyen Hrisostomos'un, Kilise'nin de pazarlık gücü vermek için bu yolda yakın durduğunu ifade ettiği söylendi.

Son olarak, "Toprak" ile ilgili olarak, Rum tarafının istediğini elde etme potansiyeli konusunda olumlu olup olmadığı sorusu üzerine, Hrisostomos, "Elbette, buna inanıyorum. Kilise'nin konumu göz önünde bulundurularak bir başarı elde edileceğine inanıyorum ancak biliyorsunuz müzakereler hala devam ediyor" dediği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.