GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Pavlopoulos: "Türkiye'nin artık samimi olup olmayacağını söylemesi gerekir"

Pavlopoulos: "Türkiye'nin artık samimi olup olmayacağını söylemesi gerekir"

Kıbrıs'ta bulunan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Kıbrıs ve Yunanistan arasında şimdi her zamandan çok "mükemmel bir birlik" sağlandığını söyledi.

Yayın Tarihi: 20/01/17 09:04
okuma süresi: 3 dak.
Pavlopoulos: "Türkiye'nin artık samimi olup olmayacağını söylemesi gerekir"
A- A A+

Kıbrıs'ta bulunan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Kıbrıs ve Yunanistan arasında şimdi her zamandan çok "mükemmel bir birlik" sağlandığını söyledi.

Pavlopoulos, "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile Başkanlık Sarayında perşembe günü yaptığı görüşme çerçevesinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan müzakerelerde baskılar olmadığını; Kıbrıs ile Yunanistan'ın Kıbrıs sorunundaki görüşleri Avrupa Birliği'nde ve özellikle Avrupa Komisyonunda destek gören görüşler olduğunu vurguladı.

Pavlopoulos, iki ülke arasında "mükemmel bir birlik ve muhteşem bir iklim var" dedi ve Kıbrıs sorunundaki müzakerelere baskı olmadığı gibi ek olarak Avrupa Birliği'nin organları ve özellikle Avrupa Komisyonu "açıkladığımız görüşleri destekliyor" dedi.

Konuk Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorunuyla ilgili ifade edilen görüşlerin salt Kıbrıs ve Yunanistan'ın görüşleri olmadığını aynı zamanda "Avrupa'nın da görüşleri" olduğunu söyledi.

Nikos Anastasiadis ise, Avrupa topluluk müktesebatıyla tam uygun olan bir çözümün bulunması, herkesin amacı olduğunu ifade ederek, bulunacak olan çözümün Avrupa Birliği'ne üye bir ülkenin egemenliğini azaltmaması gereken ve aynı zamanda, insan haklarını koruyan bir çözüm olmasının zorunluluğuna işaret etti.

Anastasiadis, 43 yıllık Kıbrıs'ın bölünmesine son verilmesi ve Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan çalışmalar sırasında Yunanistan ve Kıbrıs arasında mükemmel bir işbirliği ve dayanışma sağlandığını ifade ederek, Yunanistan, Pavlopoulos ve Yunan hükümetine teşekkürlerini iletti.

Anastasiadis, "daha sonra, Mont Pelerin'deki gelişmeler hakkında Sayın Cumhurbaşkanını da bilgilendireceğim" dedi ve "birlik ve ortak hedefler olmadan bir halkın çıkarlarına sahip olma mümkün olmayacak" şeklinde konuştu.

"Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması çerçevesinde Kıbrıs'ın egemenliğini desteklerken, Avrupa Birliği'nin üye ülkelerinin egemenliğini de destekliyoruz" diyen Nikos Anastasiadis, Avrupa Birliği'ne üye olanların hem yükümlülükleri hem de haklara sahip olduklarını belirterek, "Avrupa hukukun standartları vardır" dedi.

Uluslararası hukuka karşı olan bir çözümün, asla kabul edilmeyen bir çözüm olacağını ifade eden Anastasiadis, aynı zamanda, Avrupa topluluk müktesebatına karşı olan bir çözümün da kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Pavlopoulos ise, "Türkiye şu anda samimi olmayı seçmesi lazım. Kıbrıs'ın bir Avrupa ülkesi olduğunu biliyor. Türkiye artık samimi olup olmayacağını söylemesi gerekir. Samimi olması durumunda, Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'ndeki yoluna devam edeceği bir çözümü kabul etmelidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.