GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

"Kıbrıslı Türklerin Anastasiadis'e artık en ufak bir güvenleri dahi yok"

“Kıbrıslı Türklerin Anastasiadis’e artık en ufak bir güvenleri dahi yok”

Güney Kıbrıs'ta yayın yapan Haravgi gazetesinde yer alan bir makaleye göre, Kıbrıslı Türkler'in Anastasiadis'e güveninin kalmadığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 19/07/17 10:31
okuma süresi: 3 dak.
“Kıbrıslı Türklerin Anastasiadis’e artık en ufak bir güvenleri dahi yok”
A- A A+
Kıbrıs Postası

Güney Kıbrıs'ta yayın yapan Haravgi gazetesinde yer alan bir makaleye göre, Kıbrıslı Türkler'in Anastasiadis'e güveninin kalmadığı belirtildi.

Seçim kampanyasına erkenden girmeye karar verdiği günden beri Anastasiadis'in Kıbrıs sorunundaki uygulamalarının hiçbir sonuç getirmediği ifade edilen yazıda, Anastasiadis'in Cumhurbaşkanı Akıncı ile kurduğu her türlü ilişkiyi bozacak uygulamalarda bulunduğu vurgulandı.

Anastasiadis'in, hareketleriyle, yalnızca Kıbrıs Rum toplumu içinde değil, aynı zamanda Kıbrıs Türk toplumu içinde de güvensizlik mesajları gönderdiği aktarılarak, Kıbrıs sorununun çözümünden sonra da ihtiyaç olan güven ilişkisini kurmak yerine, kuşku ve güvensizlik yarattığı eleştirisi yapıldı.

Anastasiadis'in ve mensubu olduğu partinin, faşist ve aşırı sağcı ELAM'a açık şekilde tavır takınma kararsızlığı, Kıbrıslı Türklerin, kendilerini güvensiz hissettiklerini ileri sürerek, onlara karşı yapılan saldırıları siyasi açıdan kullanmalarına müsaade etmesi konusunda eleştiri alan Anastasiadis, ELAM'ın sunduğu ve AKEL dışında tüm partilerce onaylanan yasa önerisinin de bu güvensizliğe en büyük vesilesi olduğu aktarıldı.

Anastasiadis'in, politikaları ile Kıbrıslı Türklere olumsuz mesajlar gönderen diğer siyasi partilerin peşinden gitmekle en büyük sorumluluğu taşıdığı belirtilerek bir yandan Kıbrıslı Türklerle işbirliği yapmak ve onlarla birlikte yaşamak isterken, diğer yandan Kıbrıslı Türklerin karar alma mekanizmalarına katılımlarını engelleyen ya da üniter devletle ilgili öneriler sunmanın doğru olmadığı aktarıldı.

Eğer gerçekten yeniden Kıbrıslı Türklerle birlikte yaşamak isteniyorsa, mümkün olan tek çözüm, BM kararlarında belirlendiği şekilde siyasi eşitliğe dayalı iki bölgeli iki toplumlu federasyon olduğu vurgulanan yazıda, yeniden birleşmeden ve ortak devletten söz edildiği zaman, bu, Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin, üçüncü taraflara değil, yalnızca Kıbrıs halkına hizmet edecek kararları birlikte alması anlamına geldiğinin altı çizildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.