GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Stefanu :"Anastasiadis Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'yle zıtlaşma mantığıyla hareket ediyor"

Stefanu :"Anastasiadis Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'yle zıtlaşma mantığıyla hareket ediyor"

<p>AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, Crans Montana Konferansı'nın başarısızlığından sonra uluslararası alanda hiç kimse Türkiye'nin sorumlulukları hakkında konuşmadığını söyledi.</p>

Yayın Tarihi: 26/07/17 15:09
okuma süresi: 2 dak.
Stefanu :"Anastasiadis Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'yle zıtlaşma mantığıyla hareket ediyor"
A- A A+
AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, Crans Montana Konferansı'nın başarısızlığından sonra uluslararası alanda hiç kimse Türkiye'nin sorumlulukları hakkında konuşmadığını söyledi.

Stefanu, basına yaptığı açıklamada, "BM Kıbrıslı iki taraftan müzakerelerin devam etmesi için çalışmalarını bekliyor. Anastasiadis Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'yle zıtlaşma mantığıyla hareket ediyor" dedi.

Rum hükümetin bazı görüşme tutanaklarını, üstelik resmi ve üzerinde anlaşmaya varılmış tutanakları değil, Kıbrıs Rum tarafınca tutulan tutanaklardan bazılarını yayınlama niyetinin BM ile zıtlaşmayı arttıracağını ve Kıbrıs Rum tarafının güvenilirliğini daha fazla zedeleyeceğini belirten Stefanu, " Bu, Kıbrıs Rum tarafı ve genelde 'Kıbrıs Cumhuriyeti' açısından tehlikeli ve zarar vericidir" dedi.

Stefanu açıklamanın devamında şunları vurguladı: "

"Anastasiadis muhalefetteyken dönemin 'Cumhurbaşkanı' Tasos Papadopulos'u eleştirerek 2004 Nisan'ında "ülkelerini BM'yle, AB'yle ve genelde uluslararası toplumla çatışmaya sokarak tecride sürükleyenler, ülkelerini aşağılıyor ve rezil ediyorlar" diyordu. Şimdi ne değişti ve 'Cumhurbaşkanı' Anastasiadis böylesi bir yönde hareket ediyor?

'Cumhurbaşkanı' eğer Kıbrıs sorununun çözüm perspektifine hizmet etmeyi istiyorsa, Kıbrıs sorunundaki politikasını seçim maksatları temelinde belirlemeye son vermeli ve konunun özüne odaklanarak, müzakerelerin İsviçre'de kesintiye uğradığı noktadan devam etmesinin ön koşullarının yaratılması için çalışmalıdır.

Türkiye'nin Kıbrıs sorununu BM çerçevesinden çıkarmayı artık açıkça hedeflediği ve bazı güçlerle işbirliği içerisinde toprak üzerinde taksimin ilerletilmesini planladığı koşullarda bu daha da zaruri bir hale gelmektedir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.