GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Lakkotripis: "Her şey deniz dibi sondaj planına göre ilerliyor"

Lakkotripis: "Her şey deniz dibi sondaj planına göre ilerliyor"

Rum Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotripis, Onisiforos alanındaki sondajın plana göre ilerlediğini, ExxonMobil'in çalışmalarına 2018'in ikinci yarısında başlamasının beklendiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 21/08/17 15:41
okuma süresi: 2 dak.
Lakkotripis: "Her şey deniz dibi sondaj planına göre ilerliyor"
A- A A+
Rum Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrpis, Onisiforos alanındaki sondajın plana göre ilerlediğini, ExxonMobil'in çalışmalarına 2018'in ikinci yarısında başlamasının beklendiğini bildirdi.

Cuma günü Trodos'ta yapılan "Bakanlar Kurulu" toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Lakkotrypis, ENI'nin hali hazırda üç farklı hedef için izin istediğini ve Onisiforos'daki sonuçların ardından yapılacak değerlendirmeyle sondajın nerede yapılacağına karar verileceğini belirtti.

ENI'nin, Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi"ndeki 3,6 ve 8. alanlar için izin istediğini anlatan Enerji Bakanı şöyle dedi:

"Onisiforos'daki sondaj planlandığı şekilde, belirlenen zaman içerisinde ilerliyor. Belki, herhangi bir teknik sorun olmazsa planın biraz önüne geçeceğiz. Eylül başı veya ortasında sonuç almayı bekliyoruz."

Soruları da yanıtlayan Yiorgos Lakkotripis, hükümetin, bu sonuçların halka ne zaman açıklanacağı konusunda ENI ile görüşeceğini kaydetti.

Sondajın sonucuyla ilgili herhangi bir belirti olup olmadığı sorusuna Lakkotrypis, sondaj gaz havzasına ulaşana, doğal gaz olup olmadığının ve ne miktarda olduğu saptanana kadar sonuç olmayacağını belirtti.

ExxonMobil'in planlarıyla ilgili olarak da Rum Bakan, şirketin 2018'in ikinci yarısında sondaja başlamayı planladığını, ancak daha fazla ayrıntının daha sonraki aşamada ortaya çıkacağını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.