GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Hristodoulidis: "ABD Kıbrıs müzakerelerinin başlamasına yardıma hazırdır"

Hristodoulidis: "ABD Kıbrıs müzakerelerinin başlamasına yardıma hazırdır"

"Kıbrıs Cumhuriyeti" Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodoulidis, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kıbrıs müzakerelerinin başlamasına yardıma hazır olduğunu ve Birleşmiş Milletler'in belirlediği bir çerçeve içerisinde Kıbrıs sorununa çözümü taahhüt ettiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 21/09/17 12:02
okuma süresi: 2 dak.
Hristodoulidis: "ABD Kıbrıs müzakerelerinin başlamasına yardıma hazırdır"
A- A A+
Kıbrıs Cumhuriyeti" Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodoulidis, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kıbrıs müzakerelerinin başlamasına yardıma hazır olduğunu ve Birleşmiş Milletler'in belirlediği bir çerçeve içerisinde Kıbrıs sorununa çözümü taahhüt ettiğini duyurdu.

Diplomatik kaynaklar, bunun Nikos Hristodoulidis'in New York'ta Avrupa ve Avrasya İşleri Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen tarafından teyit edildiğini belirttiler.

Görüşmede, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler üzerinde odaklandı.

Hristodoulidis, Cohen'e, "Kıbrıs Cumhuriyeti" Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in, Kıbrıs sorununa BM parametreleri esasında ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in belirlediği çerçevede bir çözüm bulunması için yapılacak müzakerelerde yer almaya hazır ve istekli olduğunu söylediğini aktardı.

Hükümet Sözcüsü, müzakerelerde şu ana kadar elde edilenlerden azami yararlanıldığını kaydetti.

Aynı kaynaklar, Cohen ve diğer ABD yetkililerinin, Kıbrıs sorunuyla ve ikili ilişkilerin artırılmasıyla ilgili neler yapılabileceğini görmek amacıyla yılsonuna kadar Kıbrıs'a gelmeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Cohen'in gelecek günlerde Yunanistan ve Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.