GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün üçlü zirvesi bugün başlıyor

Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün üçlü zirvesi bugün başlıyor

Güney Lefkoşa bugün Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün arasında gerçekleştirilecek ilk üçlü zirveye ev sahipliği yapacak. Toplantıya Nikos Anastasiades, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ve Ürdün Kralı II. Abdullah başkanlık yapacak.

Yayın Tarihi: 16/01/18 07:15
okuma süresi: 1 dak.
Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün üçlü zirvesi bugün başlıyor
A- A A+

Rum Basın ve Enformasyon Dairesi'nden alınan bilgiye göre toplantıda Güney Kıbrıs ile Yunanistan ve Ürdün arasında anlaşmalar imzalanacak. Ayrıca üçlü toplantı çerçevesinde Anastasiadis ve Ürdün Kralı istişarelerde bulunacaklar ve ikili anlaşmalar imzalayacaklar.

Program temelinde Rum Başkanlık Sarayı'na önce Anastasiadis tarafından resmen kabul edilecek olan Yunanistan Başbakanı gelecek ve baş başa görüşmede bulunacaklar.

Devamla Anastasiadis, Ürdün Kralı'nı resmen kabul ederek baş başa görüşmede bulunacak. Bunu iki ülke heyetleri arasındaki genişletilmiş ikili istişareler izleyecek ve anlaşmalar imzalanacak.

Liderler daha sonra basına açıklamalarda bulunacaklar ve daha sonra üç ülke arasında anlaşmalar imzalanacak. Liderler ve heyetler hemen ardından bir iş yemeğine katılacaklar. Yemekten sonra Yunanistan Başbakanı ve Ürdün Kralı baş başa bir görüşme gerçekleştirecekler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.