GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

İsrail ile imzalanan anlaşmalar hakkında Rum Meclisi'ne bilgi

İsrail ile imzalanan anlaşmalar hakkında Rum Meclisi'ne bilgi

Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında yakın zamanlarda imzalanan anlaşmalar hakkında Rum Meclisi Savunma Komitesini kapalı bir toplantıda bilgilendirdi.

Yayın Tarihi: 27/01/12 14:43
okuma süresi: 2 dak.
İsrail ile imzalanan anlaşmalar hakkında Rum Meclisi'ne bilgi
A- A A+

Haberi veren Haravgi, İliadis'in kısa zaman önce İsrail'e gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan anlaşmaları anımsattı ve bu anlaşmalarla ilgili memnuniyet duyulduğunu kaydetti.

Öte yandan gazete, İliadis'in, Güney Kıbrıs'ın AB'nin savunma ve güvenlik konularındaki dönem başkanlığının 1 Ocak'tan itibaren başladığını anımsattığını yazdı.

AB dönem başkanlığını 1 Ocak'tan itibaren devralan Danimarka'nın; ortak güvenlik ve savunma konularından muaf olmasından dolayı, Rum Savunma Bakanlığının dönem başkanlığı yükümlülüklerinin daha uzun süreceği anımsatılan haberde, İliadis'in konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

AB Savunma Bakanlarının önümüzdeki Eylül ayında gerçekleştirilecek olan bir sonraki toplantısının Güney Kıbrıs'ta yapılacağını da ifade eden İliadis, Türkiye'nin çıkardığı ileri sürülen problemlerle ilgili bir soruya ise "şu ana kadar herhangi bir problem çıkmadığı" yanıtını verdi.

Güney Kıbrıs'ın, AB dönem başkanlığı esnasında, AB'ye üye 27 devleti temsil edeceğini aynı zamanda üye devletler ve aday devletler için objektif bir şekilde Avrupa politikası uygulayacağını savunan İliadis, Türkiye'nin buna karşılık vermemesi halinde; problemin ona ait olacağını ve sadece Güney Kıbrıs'la değil, Avrupa kurumlarıyla anlaşmazlığa düşeceğini iddia etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.