GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Rum ekonomisinde daralma sürüyor

Rum ekonomisinde daralma sürüyor

Güney Kıbrıs'taki bankacılık sisteminde incelemelerde bulunan Amerikan "Pimco" kuruluşunun ilk raporunun, Rum bankalarının düşünüldüğü kadar kötü durumda olmadığı yönünde olduğu bildirildi.

Yayın Tarihi: 16/11/12 14:12
okuma süresi: 3 dak.
Rum ekonomisinde daralma sürüyor
A- A A+

Politis gazetesi, elde ettiği bilgilere dayandırarak verdiği haberinde, Pimco'nun Rum bankalarının ihtiyaç duyacağı kredi miktarına ilişkin yaptığı ilk incelemelerin olumlu sinyaller verdiğini ve bankaların sanıldığı kadar büyük bir krediye ihtiyaç duymayabileceğini yazdı.

Haberde, Pimco'nun ara raporunun Aralık ayının ilk haftasına hazır olmasının beklendiği ve raporun Güney Kıbrıs'ın Troyka'yla imzalayacağı memorandumda belirleyici olacağı vurgulandı.

Haravgi gazetesi ise, Troyka'nın Güney Kıbrıs'taki temaslarını dün de sürdürdüğünü, Güney Kıbrıs'ın 2013 bütçesi konusunun Rum Ekonomi Bakanlığı'nda yapılan toplantıda ele alındığını yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs'ın 2013 bütçesinin 22 Kasım Perşembe günü Rum meclisine sunulacağını ve Troyka ile bugüne kadar uzlaşılan noktaların da bütçede yer alacağını belirtirken, uzlaşılamayan noktalarda Rum hükümetinin önerilerinin bütçeye konulacağını, ileride Troyka ile anlaşma sağlanan konuların ek bütçelerle ekleneceğini vurguladı.

HRİSOTOMOS TROYKA'YLA ANLAŞMAYA KARŞI ÇIKTI

Diğer yandan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, Güney Kıbrıs'ın Troyka ile memorandum imzalamasına karşı çıktı.

Hrisostomos, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın, memorandumun içeriğinin önemli olduğu şeklindeki açıklamasına destek belirterek "Troyka'nın şartlarının kabul edilemeyeceğini, kabul edilirse yazık olacağını" söyledi.

Hrisostomos, Troyka'nın bankalar konusundaki taleplerinin bankaların dağılmasını ve halkın aç kalmasına sebebiyet vereceğini ifade etti.

EKONOMİ DARALMAYA DEVAM EDİYOR

Diğer yandan Güney Kıbrıs'ın Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası'ndaki (GSYH) daralma devam ediyor.

Haravgi ve diğer gazeteler, AB İstatistik Enstitüsü'nün verilerine göre, Güney Kıbrıs'ın GSYH'sindeki daralmanın Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını içeren dönemde de devam ettiğini, daralmanın oranının yüzde 0,5 olduğunu yazdılar.

Gazete, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise daralmanın yüzde 2,3 ile AB'deki ülkeler arasında üst sıralarda yer aldığını vurguladı

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.