GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'ta başkanlık seçimlerinin ikinci turu Pazar günü

Güney Kıbrıs'ta başkanlık seçimlerinin ikinci turu Pazar günü

Güney Kıbrıs'ta başkanlık seçiminin ikinci turu, Pazar günü yapılıyor. İlk turu geçen hafta yapılan seçimin ikinci turunda DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis ile AKEL'in adayı Stavros Malas yarışacak ve Güney Kıbrıs'ın 5 yıl boyunca görev yapacak 7. başkanının kim olacağı belirlenecek.

Yayın Tarihi: 22/02/13 10:59
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'ta başkanlık seçimlerinin ikinci turu Pazar günü
A- A A+

17 Şubat Pazar günü yapılan ilk turda 11 aday yarışmış ve hiçbir aday, yüzde 50'nin üzerinde oy alamamıştı. Seçim, en çok oy alan iki aday olan Anastasiades ve Malas arasında bu pazar tekrarlanacak.

İlk turda Anastasiadis yüzde 45,46; Malas ise yüzde 26,91 oy almıştı.

İkinci tur seçim sonucunun saat 19.00 sıralarında belli olması ve yeni başkanın ilanının saat 22.00'de yapılması bekleniyor.

Yeni başkan 28 Şubat'ta yapılacak özel bir oturumda Meclis huzurunda göreve başlayacak. Aynı gün Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın görev süresi sona erecek.

17 Şubat'taki ilk tur seçimde 545 bin 491 kayıtlı seçmenden yüzde 83.14'ü yani 453 bin 498'ü oy kullanmış ve geçerli oy sayısı da yüzde 97.29'a denk gelen 441 bin 212 olmuştu.

Geçtiğimiz pazar, Güney Kıbrıs'taki seçmenlerin yüzde 16.86'sı sandığa gitmemiş; yüzde 0.98 oranında oy da geçersiz çıkmıştı.

Güney Kıbrıs'ta 600 Kıbrıslı Türk seçmen bulunduğu belirtilmişti.

DESTEKLER

Rum Yönetimi Başkanlığı seçim sürecinde, DİSİ adayı Anastasiadis, Partisinin yanında DİKO ve EURO.KO yönetiminin desteğini alıp yarışa girmişti. Ancak DİKO ve EURO.KO'da bölünme olmuş, partililer, başkanlık seçiminin ilk turunda farklı farklı adaylara oy vermişti.

Pazar günü yapılacak ilk turda da benzer bir tablonun gerçekleşmesi beklenirken; Başpiskopos Hrisostomos da devreye girerek, Anastasiadis'i işaret ederek DİKO'luları destek vermeye çağırdı.

Adaylardan Malas ise, partisi AKEL'in desteğiyle ilerliyor. AKEL ise, ilk turda oy kullanmayanları ve farklı adaya oy verenleri hesaba katarak, ikinci tur için boykot yapılmamasını, sandığa gidilmesini istedi.

Etkili partilerden EDEK ise, ilk turda olduğu gibi ikinci turda da tarafsız bir duruş sergileyip seçmenlerine hiçbir adayı işaret etmedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.