İSKELE
okuma süresi: 5 dak.

İskele'de örnek proje

İskele'de örnek proje

İskele Belediyesi ile Şehit İlker Karter İlkokulu Okul Aile Birliği İşbirliği ve Kıbrıs Postası katkısıyla İlköğretim Öğrencilerine Çağdaş – Ergonomik Sıra ve Sandalye Temini Projesi" örnek oldu…

Yayın Tarihi: 27/03/14 17:55
okuma süresi: 5 dak.
İskele'de örnek proje
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

İskele Belediyesi ile Şehit İlker Karter İlkokulu Okul Aile Birliği işbirliğinde ilköğretim öğrencilerine daha sağlıklı bir eğitim ortamı sağlayabilmek için dün çağdaş bir projeye imza atıldı. Kıbrıs Postası Yönetim Kurulu Başkanı Polat Alper de projeye katkı koydu.

Toplamda 47 Bin Beş Yüz Türk Lirası'na mal olan, Kırk Bin Türk Lirası'nın İskele Belediyesi ve geriye kalan tutarın Okul Aile Birliği tarafından finanse edildiği proje kapsamında 250 set okul mobilyası ( 1 set =1 adet sıra + 2 adet sandalye) temin edilerek ilkokulun kullanımına sunuldu.

Buluşmada, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Kaplan ve birlik üyeleri, Okul Müdürü Coşkun Akyerli, okul öğretmenleri, Kıbrıs Postası Yönetim Kurulu Başkanı Polat Alper ve Kuzey Kıbrıs Postası Genel Yayın yönetmeni Rasıh Reşat da hazır bulundu.

Çağdaş ve sağlıklı bir çalışma ortamı

İskele Belediyesi'nden yapılan açıklamada, örnek bir işbirliği sonucunda temin edilen edilerek teslim edilen ürünlerin, dikkat yoğunluğu'' ilkesini göz önüne alarak, öğrencinin azami konsantrasyonunu sağlayacak özelliklerle ergonomik olarak üretildiği ifade edildi. Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin boy standartlarına uygun olarak üretilen sıra ve sandalyelerin, çağdaş ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayacağına dikkat çekildi.

Ayrıca, okul mobilyalarının sırtlıktaki kavisiyle, bel kemiğini sağlı sollu destekleyeceği omuriliğini koruyarak, stres ve yorgunluğa neden olmayan özelliği dikkat çekti.

Kaplan: "Netice âhenkli çalışmanın sonucu"

Teslim töreninde konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Ali Kaplan, İskele Belediyesi ile kurdukları ahenkli çalışma ortamı ile çok güzel projelere imza attıklarını söyledi.

Okul Aile Birliği olarak en iyi imkânları sunmak için çağdaş projelere imza attıklarını belirten Kaplan, kendilerine güçlü destek veren İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun'a, Kıbrıs Postası Yönetim Kurulu Başkanı Polat Alper'e, meclis üyelerine ve belediye personeline sonsuz teşekkür etti.

"Sadece gümrük muafiyeti üzücü…"

Birlik Başkanı Kaplan, teslim edilen bir tır dolusu 250 set okul mobilyasının KDV'den muaf tutulmadığını sadece gümrükten muaf tutulduğuna dikkat çekerek, bunun üzücü olduğunu belirtti. Kaplan, "KDV'si 4 Bin 200 tutan miktar da muaf tutulabilseydi bu hayırlı projeye daha fazla katkı sağlanabilirdi" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Akyerli: "Ses getirecek bir proje…"

Okul Müdürü Coşkun Akyerli ise, İskele Belediyesi ile Okul Aile Birliği'nin işbirliği içerisinde Kuzey Kıbrıs'ta büyük ses getirecek bir projeye imza attığına dikkat çekerek, başta İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, meclis üyeleri ile çalışanlarına ve Okul Aile Birliği Başkan ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İskele Belediye Başkanı Orun: "İnsana yapılan çağdaş bir yatırım"

Telim töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, kurum olarak büyük gurur yaşadıkları bir projeye daha imza atmaktan onur duyduğunu belirtti. İskele Belediyesi'nin önceliğinin çocukların ve gençlerin eğitimi olduğuna dikkat çeken Orun, ilköğretim öğrencilerine temin edilen ergonomik sıra ve sandalyelerin insana yapılan çağdaş bir yatırım olduğunu vurguladı.

"Sorunlar karşısında çözülmedik çözdük…"

Hedeflerinin İskele'nin eğitimdeki başarısını daha üst noktalara taşıyarak çocukları ve gençleri geleceğe daha iyi hazırlamak olduğunu belirten Orun, Okul Aile Birlikleri ile vizyon ve güç birlikteliği oluşturarak ayakları yere basan projelere imza attıklarını söyledi.

"Sorunlar karşısında asla çözülmedik, aksine çözdük" diyen Orun; "Sevgili yavrularımız; gelecek hep sizlerin olsun, yüzünüz hep gülsün" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.