İSKELE
okuma süresi: 7 dak.

Halil Orun: "İskele, gerçek yıldızlı belediyedir"

Halil Orun: "İskele, gerçek yıldızlı belediyedir"

İskele Belediye Başkanı ve UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil Orun, İskele'de nelerin yapıldığını en iyi analiz yapan halk olduğunu söyleyerek, "İskele Belediyesi, gerçek yıldızlı belediyedir" dedi.

Yayın Tarihi: 07/06/14 11:00
okuma süresi: 7 dak.
Halil Orun: "İskele, gerçek yıldızlı belediyedir"
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

İskele Belediye Başkanı ve UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil Orun Kıbrıs TV'de Ali Baturay'ın sunduğu 'Markaj' programına katılarak seçim sürecini ve projelerini anlattı. UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil Orun yerel seçimlerde, icraatın içinde olan başkanların büyük ölçüde yapamadıklarından dolayı eleştiri alacaklarını ifade ederek, bu durumu da saygıyla karşıladığını kaydetti. Orun, "Bu yarış içinde herkes dilediğini söyleyecekler. Seçim arifesinde herkes, kendine göre birşeyler söyleyecek. Bütün aday arkadaşların, kişisellikten arınarak, İskele'yi nasıl daha iyiye taşıyabiliriz, İskele'nin insanına nasıl daha çok katkı koyabiliriz bunların dillendirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"Alanlı'yı kınıyorum!"

DP-UG İskele Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avkıran Alanlı'nın KKTC'nin Yasama Organı'nı aşağılayıcı ifadeler kullanmasından üzüntü duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Milletvekilliği ortamını, aşağılayıcı küçük düşürücü şekilde söylem yapması, Belediye Başkanlığı makamını ortaya çıkarması düşündürücüdür. Hükümet, çare üretme müessesedir. Bu hükümetlere destek veren Meclis'tir. Ben icraatın içindeyim diyen kişi, icraatın tam ortasındadır. Bugün, köyler dolaşılırken, vatandaşın dertlerin çare olacaklarını söylemişlerdir. Hükümet üyesi, bugün bize, köylünün sıkıntı içinde olduğunu söylüyor. Peki köylünün sıkıntısını kim giderecek? Hükümet giderecek! 8 ay önce halktan güvenoyu alarak seçilen kişi, ben halkın sorununu çözeceğim diyor. Çiftçimiz ağlıyor, patatesçimiz ağlıyor. 8 ay önce görev alan milletvekili, halkın geçim zorluğu olmasından dert yanıyor. Bir belediyeyi de sorumlu tutuyor. Bu nasıl bir yaklaşım? Bundan dolayı da Alanlı'yı kınıyorum!"

"İskele ile ilgili konuşma yaptığını gördünüz mü?"

Alanlı'nın "Ben icraat adamıyım" sözlerini de eleştiren Oran, İskele halkına seslenerek, "Hüseyin Avkıran Alanlı'nın 13 yıllık vekillik döneminde, Meclis'te bir kez İskele ile ilgili bir konuşma yaptığını gördünüz mü?" diye sordu.

"Eleştirilere açığız"

Kendisinin eleştirilere açık olduğunu belirten Oran, Alanlı'nın yaptığı hangi icraatta başarılı olduğunu sorgulayarak, İskele halkının, neyin ne olduğunu, günlük yaşamı içinde bilen bir halk olduğunu ve İskele'de nelerin yapıldığını en iyi analiz yapan halk olduğunu kaydetti.

"İskele Belediyesi, gerçek yıldızlı belediyedir"

UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil Orun sözlerine şöyle devam etti: "Bu memleketin gerçeklerini bilmemiş, kendi konumu itibarı ile vekil olarak vatandaştan güvenoyu almamış gibi bir konuşma yaptı sayın Alanlı! Sen çare üretmek için ortaya çıktın. Bu pastayı İskele'ye taşımadığınız için, vekil olarak siz sorumlusunuz. Belediyeler, insan yaşamını kolaylaştırmak adına icraat yapan kurumlardır. İskele Belediyesi'nin vizyonu vardır! KKTC'de ilkleri gerçekleştirdik. Bisiklet yolları, sahil projeleri, vizyonuyla İskele Belediyesi, 28 belediye içerisinde gerçek yıldız belediyedir."

İskele Belediyesi'nde Belediye personeli ile aralarında uyumlu bir çalışma olduğunu da sözlerine ekleyen Orun, CTP'li, TDP'li, DP'li İskele Meclis üyelerine teşekkür ederek, "biz bu icraatları yaparken Sivil Toplum Örgütleri'yle birlikte yaptık" ifadelerini kullandı.

"İlçe Seçim Kurulu yapılmadı!"

UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil Orun sözlerine şöyle devam etti:

"İskele'de, sosyal kültürel aktiviteleri koyarken bunları gerçekleştirdik. İskele'de İlçeleşme Platformu vardır. Bütün Sivil Toplum Örgütleri'nden kurulmuş, Kaymakam'ın önderliğinde kurulmuş bir yapımız vardır. Mahkeme binaları yapıldı, itfaiye binasını yaptık. Çok isterdim, İskele İlçe Seçim Kurulu oluşsun ve seçimimizi İskele yönetsin. Bugün Sayın Alanlı Meclis'teki görevini yapsaydı, İskele'de İlçe Seçim Kurulu olacaktı! Bütün köylerimizi kucaklıyoruz. Muhtarların görüşleri doğrultusunda, her köye eşit ve adaletli işler yapıyoruz. Köylerde yapmış olduğumuz, atıl durumdaki binaları halka kazandırıyoruz. Topçuköy'de yaptığımız çok kapsamlı piknik alanımız... Bütün köylere kurduğumuz park ve fitness alanları... Bütün köy kadınları bu fitness alanları şu anda kullanıyorlar. İskele Belediyesi'nin vizyonu! Yürüyüş parkuru... İskele Gençlik Merkezi. Birçok dalda faaliyet gösterdiğimiz bir bina olacak. Bütün Sivil Toplum Örgütleri'ne armağanımız olacak. Çok amaçlı salon binası projesi... Bu proje iki yıl içinde gerçekleşecek. Ben bunları halkımla birlikte, tüm siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte yarattım. Ben yaptım demiyorum! Biz bunu planlıyoruz ve gençlerimize veriyoruz. Bütün köy takımlarına katkılarımızı sunuyoruz! Lefkoşalı artık yüzünü İskele'ye döndü! Sahili biz yeniden yarattık!"

"Hiçbir belediyede yapılmayan işleri yapıyoruz"

UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil Orun, CTP-BG ve DP-UG'nin İskele Belediye Başkan adaylarına yüklenerek, Belediye Başkan adaylarının birçok hayali projeler ürettiğini ve bu projelerin ülke gerçeğine dayanmayan projeler olduğunu ifade etti.

İskele'yi köylerle bağlayacağını da belirten Orun, Aydınköy'den İskele'ye kadar olan yolun tamir edilmesi ile birlikte, İskele'ye çok rahat ulaşılır bir duruma gelindiğini belirtti ve Uygulama İmar Planları'nın, Fasıl 96 İngiliz Yönetimi'nden kalmış planlar olduğunu kaydederek, Alanlı'ya "Bugün, ülkemizde katlar var! Sen Meclis'ten hayvanları koruma yasası yaptın. Ama önce altyapıyı yaptın mı? Barınaklar ile ilgili belediyelere katkı yaptın mı?" sorularını sordu.

Alanlı, kendilerinin, Hayvan Barınağı ile ilgili kararı Belediye Meclisi'nde aldıklarını da belirterek, bir şekilde bu barınağı yapacağız" ifadelerini kullandı.

UBP İskele Belediye Başkan adayı Halil Orun sözlerine şöyle son verdi:

"Tüzükler halen daha yapılmadı. İskele Belediyesi olarak, her Bayram dönemde ihtiyaçlı ailelere yardım yapıyoruz. Engelli kardeşlerimize, sürekli olarak araç ve sandalye yardımı yapıyoruz. Bu yapılan projeleri yokmuş gibi sunmak siz Başkan adaylarına da yakışmıyor. İskele Belediyesi, sanat ve kültürde bir numaralı bir belediyedir. Araştırabilmek adına, sevdirebilmek adına kitap dağıtımları ile yaptığımız uygulamalar vardır. Hiçbir belediyede yapılmayan işleri yapıyoruz biz. Vizyonu en geniş olan belediyelerden bir tanesi İskele Belediyesi'dir".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.