İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

46. Geleneksel İskele Festivali 1-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek

46. Geleneksel İskele Festivali 1-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun bugün Osman Ağa kültür evinde yer alan toplantı ile festival programını açıklayarak festival hakkında bilgi vererek 13 gün sürecek olan festivalde 30'a yakın etkinlik gerçekleştirileceğini dile getirdi. 13 gün sürecek olan festivalde 30'a yakın etkinlik düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 26/06/14 18:27
okuma süresi: 2 dak.
46. Geleneksel İskele Festivali 1-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek
A- A A+

Orun, Larnaka Deniz panayırı olarak başlayan festivalin bugün uluslararası boyutta 46'ıncı kez gerçekleştirildiğini dile getirerek, festivalin bölgeye kültürel, sportif ve sanatsal açıdan hareketlilik katacağını kaydetti.

Festivalde 7'den 70'e her yaş kesimine uygun etkinlik düzenleneceğini belirten Orun, Türkiye'nin sevilen ses sanatçısı Ferhat Göçer ile Gripin gurubu da bir konser verecek.

Festivalin bu yıl 568 Bin 432 Türk Lirasına mal olduğunu ve İskele Festivali Çerçevesinde gerçekleştirilecek tüm etkinlikler ücretsiz yapılacağı sözlerine ekledi.

Orun'un konuşmasının ardından Yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği yarışması Organizatörü Bülent Günkut, yarışma hakkında bilgi verdi.
Günkut, bu yıl 32'incisi düzenlenecek olan yarışmaya 13-19 yaşları arasında genç kız ve genç erkeklerin katılabileceğini söyledi.

Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin organizatörü Özlem Kadirağa da festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanı sıra Türkiye, Şili, Romanya, Tayland, Kanada ve Gürcistan'dan konuk ekiplerin katılacağını belirerek, 1-7 Temmuz Tarihleri arasında yer alan festival kapsamında otantik kıyafet defilesi düzenleneceğini ve bu defilede Merhum Devlet Büyüklerinin eşlerinin kıyafetlerinin sergileneceğini dile getirdi.

Kadirağa'nın konuşmasının ardından Osman Kırşan Spor etkinlikleri hakkında bilgi verdi ve festivalde 14 sportif etkinliğin düzenleneceğini söyledi.

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz da karadeniz gecesinin 11 Temmuz da 22 kez düzenleneceğini belirtti.

İskele Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sinan Gece de festivalin son gününde çocuk şöleni düzenleyeceklerini belirtti.

Toplantı Yeşim Zafer'in 11'inci kez düzenlenecek olan ses yarışması hakkında bilgi vermesi ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.