İSKELE
okuma süresi: 11 dak.

DP Ulusal Güçler İskele İlçesi'ne bağlı örgütler 'Dayanışma gecesi' düzenledi

DP Ulusal Güçler İskele İlçesi’ne bağlı örgütler ‘Dayanışma gecesi’ düzenledi

Demokrat Parti Ulusal Güçler İskele İlçesi'ne bağlı örgütler 'Dayanışma Gecesi' düzenledi.

Yayın Tarihi: 31/01/15 12:42
okuma süresi: 11 dak.
DP Ulusal Güçler İskele İlçesi’ne bağlı örgütler ‘Dayanışma gecesi’ düzenledi
A- A A+

DP Ulusal Güçler İskele İlçesi'ne bağlı 46 örgütün düzenlemiş olduğu 'Dayanışma Gecesi' dün akşam İskele Boğaz Otel'de gerçekleşti.

Oldukça yoğun katılımın olduğu geceye, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, DP Ulusal Güçler Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak, Parti Genel Başkan Yardımcısı Ersin Görsay, Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, MYK üyesi Mehmet Erülkü, örgüt başkanları ve partililer katıldı.

Dayanışma gecesine Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'da davet edildi.

EROĞLU: "MÜZAKERE MASASINDA DİK OTURMASINI BİLEN BİR LİDERE İHTİYACIMIZ VAR" "Bu akşam coşkulu kalabalığı gördükten sonra inanıyorum ki bu işi birinci turda bitireceğiz" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, yoğun katılımın ve şahsına yönelik ilginin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Gecede yeniden aday olma maksadını da açıklayan Eroğlu; "Ben göreceğim her makamı gördüm. Bu seçimde aday olmamın maksadı, bir makama gelmek değil, çünkü o makamda zaten oturuyorum ama önümüzdeki dönem müzakereler başladığı takdirde, Rumlar çok daha şımarmış olarak, çok daha büyük isteklerle karşımıza çıkacak. Anlaşma için değil, anlaşmamak için uğraşacak. İşte o noktada müzakere masasında dik oturmasını bilen, sırasında dikleşecek bir lidere ihtiyacımız var. Dolayısıyla şunu bilelim ki, bu seçim genel bir seçim veya yerel bir seçim değildir. Bu seçim telafisi olmayan bir seçimdir" dedi.

EROĞLU: "KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLARINI MÜZAKERE MASASINDA EN İYİ ŞEKİLDE SAVUNABİLECEK BİR LİDERİN 'KKTC DEVLETİ, BENİM EN GÜÇLÜ YANIMDIR' DİYEBİLMESİ GEREKİR"

Kıbrıs Türk Halkının haklarını müzakere masasında en iyi şekilde savunabilecek bir kişinin 'KKTC devleti, benim en güçlü yanımdır' diyebilmesi gerektiğine işaret eden Eroğlu, kendisinin her zaman bu görüşü savunduğuna da dikkati çekerek; "şayet bir devletim olmamış olsaydı ben müzakere masasında azınlık haklarına razı bir toplum temsilcisi olacaktım. Hâlbuki şimdi KKTC Halkının seçtiği, 'benim liderim budur' dediği bir kişi olarak o masada yer alıyorum. Bu durum beni onurlandırıyor, elimi de güçlü kılıyor" dedi.

EROĞLU: "MÜZAKERE MASASINA OTURACAK KİŞİNİN TECRÜBESİ DE SON DERECE ÖNEMLİ"

Müzakere masasına oturacak kişinin tecrübesinin de olması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Tecrübe derseniz, söylememe gerek yok. Bugün siyasi sahnede en fazla tecrübeye sahip, her makamda bulunmuş bir arkadaşınız olarak, gelmiş geçmiş tüm görüşmelere şahitlik etmiş, tutanaklarını okumuş bir kişi olarak ve 1963 olayları başladığı günden itibaren Kıbrıs olaylarının içerisinde yaşayan, gün geldi muhalefette, gün geldi iktidarda hükümet, devlet yönetmesini, Anavatan Türkiye ile ilişkilerin nasıl kurulabileceğini bilen tecrübeye sahip, yabancılarla nasıl görüşülür, nasıl konuşulur bilen bir kişi olarak yanınızdayım.

Bu zamanda müzakere masasına oturacak kişinin tecrübesi, devletine, Anavatanına bağlılığı önemli. Türk askerinin garantisinin olmazsa olmazı olduğunu, Anavatan Türkiye'den gelen her kesimi ve vatandaş yaptığımız her bireyin varılacak bir ortaklık Cumhuriyeti'nde de vatandaşı olacağını sonuna kadar savunan biriyim."

EROĞLU: "İKİ EŞİT STATÜDE KURUCU DEVLETİN KURACAĞI BİR ORTAKLIK ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ"

Eroğlu; "Rum ile bir anlaşma için oturup yine konuşacağız. Bir devletimiz var. KKTC'nin çatısı altındayız. Ve bu devlet çatısıyla, iki eşit statüde kurucu devletin kuracağı bir ortaklık arayışı içerisindeyiz. Ancak anlaşma olmaz, Rum yıllardır yaptığı gibi zamana oynayarak bizi oyalama içerisine girecekse o zaman da elbette Anavatanla yine istişare içerisinde devlet çatımızı devam ettireceğiz" dedi.

EROĞLU: "BU SEÇİM KKTC'NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK LİDERİN BELİRLENMESİ SEÇİMİDİR"

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, sözlerini; "bu KKTC'nin geleceğini belirleyecek liderin belirlenmesi seçimidir. Onun için tecrübe ve güven çok önemlidir. Ben size güveniyorum. Sizde bana güvendiğinize göre inşallah birinci turda yine kutlamayı gerçekleştiren bizler olacağız" diyerek sonlandırdı.

DENKTAŞ: "BU AKŞAM ADAYIMIZ, CUMHURBAŞKANIMIZ EROĞLU'NUN ARKASINDA BÜTÜNLEŞEREK, BİRİNCİ TURDA SEÇİMİ BİTİRMEK İÇİN DÜĞMEYE BASMA GÜNÜDÜR"

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, her seçim geleneksel hale getirdikleri seçim startını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de İskele-Karpaz bölgesinde başlattıklarını ve bundan da son derece mutlu olduğunu, bugünün kendileri için tarihi önem taşıdığını ifade ederek; "diğer adaylar bir müddetten beridir ziyaretlere başladılar ama biz daha yola inmemiştik. Bu akşam bağımsız Cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanımız Dr. Derviş Eroğlu'nun arkasında bütünleşerek birinci turda seçimi bitirmek için düğmeye basma günüdür. Hayırlı olsun" dedi.

DENKTAŞ: "İSKELE-KARPAZ BİZİM YÜZ AKIMIZ"

"İskele-Karpaz bizim yüz akımız" diyen, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, bir kez daha bu bölgeden fark atarak, yüzde 60-70'leri bularak bu seçimi İskele-Karpaz bölgesinden bitireceklerine olan inancını yineledi.

DENKTAŞ: "KKTC'NİN, EGEMENLİĞİMİZİN, TÜRKİYE İLE BİRLİKTE HAREKET ETMENİN MASADAKİ SEMBOLÜ EROĞLU'DUR"

5 aday içerisinde KKTC'ne devletine inanan, kurucu Cumhurbaşkanı merhum Denktaş'ın yaktığı ışığı, çizdiği yolu masada koruyan ve koruyabilecek olan tek aday olduğuna dikkati çeken Serdar Denktaş, bu adayın da aynı zamanda DP Ulusal Güçlerin de adayı olan bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu olduğunu ifade etti.

Denktaş: "KKTC'nin, Egemenliğimizin, Türkiye ile birlikte hareket etmenin masadaki sembolü Eroğlu'dur. Şuana kadar konuştuğum her arkadaşım kırgınlık, kızgınlık, küskünlüğü bir tarafa bırakmak suretiyle adayımızın etrafında çalışmaya başlamış durumda. Dolayısıyla gücümüzü adayımızın üzerinde birleştirecek ve arkasında olacağız" dedi.

DENKTAŞ: "HAKLARIMIZI KORUYARAK İLERİYE YÜRÜYELİM' DİYORSAK SANDIKTAN EROĞLU'NU BİRİNCİ TURDA KAZANDIRMAMIZ GEREKİR"

Müzakere sürecine de değinen Denktaş, örgütlere hitaben yaptığı konuşmasında; "Haklarımızdan feragat ederek bir çözüm mü, yoksa haklarımızı koruyarak ileriye yürüyüş mü?" diye sordu. 'Haklarımızı koruyarak ileriye yürüyelim' diye haykıran kalabalığa cevaben DP Ulusal Güçler Genel Başkanı; "o zaman Derviş Eroğlu'nun birinci turda kazanması gerekir" dedi. Coşkulu kalabalık alkışlarla destek verdi.

TALAT DÖNEMİ VE VERİLEN TAVİZLER…

'Müzakerelerde Türkiye ile zaten istişare halindeyiz. Dolayısıyla kim gelirse gelsin aynı şey değil mi?' diye düşünenlere de ikinci Cumhurbaşkanı Talat'ın dönemini hatırlatan Serdar Denktaş; "Talat'ın Cumhurbaşkanlığı dönemini hatırlayın. Masa yine Türkiye ile istişare halinde yönetiliyordu. Bir toplantıya gitti, kahve içip döneceğini söyledi. Dönüşte, 'tek halk, tek egemenlik, tek demokrasi' dediği için o günden beridir 'çapraz oy' denilen ve bu ülkede 1940'lardan beri Türkün Türk'e, Rum'un Rum'a oy verdiği düzeni alabora etti.

'Tek halk' diyerek yıllardan beri Rauf Denktaş bizi cemaat 'ten halk mertebesine ulaştırdığı gerçeği yok ederek, 'Kıbrıslı Türk ve Rum birliktedir' mesajını tüm dünyaya verdi.

'Egemenlik bizimdir. Biz olmadan Rum'da egemen olamaz. Rumlar haklarımızı gasp ettiği için kendi hakkımızı Ada'nın Kuzey'inde kullanıyoruz' diyorduk ancak Talat yine 'tek egemenlik' dediği için bugün hala daha bunun acısını çıkarmaya çalışıyoruz."

DENKTAŞ: "EROĞLU VE MÜZAKERE EKİBİ HAKLARIMIZI KORUYARAK ÇÖZÜM ARAMAYA DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanımız Eroğlu ve onun müzakere heyetine olan inancını da dile getiren Serdar Denktaş, şimdi o masada Ergün Olgun'unda varlığına dikkati çekerek, bu ekibin masada Kıbrıs Türk Halkının haklarını savunduğunu ve er platformda savunacağını dile getirdi.

DENKTAŞ: "KKTC'NİN GELECEĞİNİN VE GELECEĞİMİZİN EMİN ELLERDE OLMASI İÇİN SANDIKLARA GİDİP EROĞLU'NU BİRİNCİ TURDA KAZANDIRMA İRADESİNİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

'Sakın ha sandığa gitmemezlik etmeyin' telkininde de bulunan, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, KKTC'nin geleceğinin ve geleceğimizin emin ellerde olması için seçim günü sandıklara gidip Dr. Derviş Eroğlu'nun birinci turda kazanması için irade ortaya konulması gerektiğini söyledi.

ALANLI: "BU SEÇİM KKTC DEVLETİNİN KURULUŞUNU AYAKTA ALKIŞLAYANLARLA, KKTC'NİN KURULUŞUNDA AĞLAYANLAR ARASINDA GEÇECEK BİR SEÇİMDİR"

DP Ulusal Güçler Milletvekili ve İskele İlçe Başkanı Hüseyin Avkıran Alanlı gecede örgütlere hitaben yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı adayının KKTC'ne inanan, kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş ve Anavatan Türkiye'ye yürekten bağlı ve inançlı olması gerektiğine dikkati çekerek, bu özelliklere sahip tek adayın ise Dr. Derviş Eroğlu olduğunu söyledi.

Alanlı; "bilmenizi isterim ki, bu seçim başka seçimlere benzemez. Bu seçim KKTC devletinin kuruluşunu ayakta alkışlayanlarla, KKTC'nin kuruluşunda ağlayanlar arasında geçecek bir seçimdir. Bu seçim KKTC sevdalılarının tüm dünyaya haklarını haykıracakları seçimdir. Bu seçim liderimiz Denktaş'ın bize bırakmış olduğu, görüş ve düşüncelerini en iyi savunduğuna inandığımız, duruşuna güvendiğimiz Dr. Derviş Eroğlu'na sahip çıkma seçimidir" dedi.

Konuşmaların sonunda, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Milletvekili ve İskele İlçe Başkanı Hüseyin Avkıran Alanlı ile Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan kürsüde el ele tutuşarak halkı selamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.