İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

İskele'de Kültür Sanat Günleri başladı

İskele’de Kültür Sanat Günleri başladı

İskele Belediyesi tarafından düzenlenen "6. Geleneksel Kültür ve Sanat Günleri" 9 Mart Pazartesi akşamı dev açılış ile kültür- sanat severler ile buluşmaya başladı. İskele Belediyesi Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi ve açılış kokteyli ile başlayan, 26 Mart'a kadar devam edecek olan etkinlikte sergiler, sanat buluşmaları, şiir buluşmaları, konserler ve daha birçok aktivite İskele ve bölge halkı ile buluşmaya devam edecek.

Yayın Tarihi: 12/03/15 15:08
okuma süresi: 4 dak.
İskele’de Kültür Sanat Günleri başladı
A- A A+

ÇEVRE KONULU BAŞLANGIÇ

İskele Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alan kültür ve sanat günlerinin açılışının ardından ilk etkinlik Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği'nin karikatür sergisi ile başladı. Etkinlikte ülkemiz sanatçılarının "Çevre" konulu karikatürleri büyük beğeni topladı.

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği'nin Çevre Konulu karikatür sergisinin gezilmesinin ardından İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu bir konuşma yaptı. Sadıkoğlu konuşmasında, belediyeciliğin yalnızca çöp toplamak, çevreyi güzelleştirmek, su vermek olmadığını, beledi hizmetlerin, artık toplumla iç içe, kültürün, sanatın, toplumun sosyal ihtiyaçlarına da cevap vermek anlamına geldiğini kaydetti.
"SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM VERİYORUZ"

İskele Belediyesi olarak sanat ve sanatçılara büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Sadıkoğlu, amaçlarının İskele ve bölge halkını kültür ve sanatla daha yoğun şekilde buluşturmak olduğunu vurguladı. Başkan Sadıkoğlu, söz konusu etkinliği gerçekleştirmek için uzun soluklu çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirirken, hız kesmenden çalışmaların artarak süreceğini kaydetti.

Başkan Sadıkoğlu konuşmasının ardından gece Türkiye'nin sevilen şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan'ın özel orkestrası ile sahne almasıyla devam etti. Sanatçı İlkan'ın seslendirdiği şiirler izleyenler tarafından büyük beğeni ve alkış topladı.

Bu yıl 9-26 Mart tarihleri arasından 6'ıncı kez gerçekleştirilen Kültür ve Sanat günlerinde "bir sevdadır şarkımız" adlı Türk Sanat müziği konseri, "uçan şemsiye" adlı çocuk oyunu, İskele Köy kadın kursu sergisi açılışı, "40'ından Sonra" isimli tiyatro gösterisi, Uluslar arası şiir buluşması, Kıbrıs Gecesi ile kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenecek.

FESTİVAL PROGRAMI

13 MART CUMA

Saat 20:00 Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu ile KT Ortopedik Özürlüler Derneği Korosu'nun "Bir Sevdadır Şarkımız" adlı Türk Sanat Müziği Konseri.

Şef: Ersin Tünay

Yer: İskele Atatürk Kültür Merkezi

16 MART PAZARTESİ

Saat 09:00 İlköğretim öğrencilerine yönelik kitap etkinliği "Ayrılmaz İkili Kurbağa Ve Murbağa" Kelime Yayınları.

Yer: İskele Atatürk Kültür Merkezi

17 MART SALI

Saat 09:00 Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, Kültür ve Sanat Derneği'nin "Uçan Şemsiye" adlı çocuk oyunu.

Yer: İskele Atatürk Kültür Merkezi

19 MART PERŞEMBE

Saat 19:00 İskele Köy Kadın Kursu Sergisi Açılışı

Yer: İskele Belediye Gazinosu

20 MART CUMA

Saat 08:00 İskele Köy Kadın Kursu Sergisi

Yer: İskele Belediye Gazinosu

21 MART CUMARTESİ

Saat 20:00 Mağusa Gelişim Akademisi Tiyatro Topluluğu'nun "40'ndan Sonra" adlı iki perdelik komedi oyunu

Yer: İskele Atatürk Kültür Merkezi

25 MART ÇARŞAMBA

Saat 19:00 "XVII. İSKELE-KIBATEK Uluslararası Şiir Buluşması "

Katılacak Ülkeler: Rusya, İran, Almanya, Çuvaşistan, Türkiye, KKTC

Yer: İskele Atatürk Kültür Merkezi

26 MART PERŞEMBE

Saat 10:00 Ortaöğretim öğrencilerinin şairlerle buluşması.

Yer: İskele Atatürk Kültür Merkezi

Saat 17:00"Şiir ve İdeoloji" konulu panel.

Yer: İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi

Saat 19:00Kıbrıs Gecesi

Yer: İskele Belediye Gazinosu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.