İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

İskele'de çevre temizliği başladı

İskele'de çevre temizliği başladı

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle İskele Kaymakamlığı ve İskele Belediyesi öncülüğünde, bölgede faaliyet gösteren firmaların da katılımıyla İskele ilçesinde Ana arteler ve yol kenarlarında temizlik çalışması başladı.

Yayın Tarihi: 05/06/15 11:46
okuma süresi: 4 dak.
İskele'de çevre temizliği başladı
A- A A+

Bugün başlayan çalışmalarda Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları ve İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

Bakan Dinçyürek ve beraberindekiler ayrıca İskele İlçesi sınırları yer alan Piknik alanının yeniden düzenlenmesi ve bölgenin Bakanlık tarafından Belediyeye verilmesi adına Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının yapacağı çalışmalar öncesi söz konusu alanda incelemeler yaptı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek burada yaptığı açıklamada, ülke genelinde başta anayollar ve etrafları olmak üzere otlardan ve çevre kirliliğinden kaynaklanan sorunlar bulunduğunu söyledi. Dinçyürek biriken bu otların aynı zamanda yangın riskleri oluşturduğunu anımsatarak, bir süredir Bakanlık nezdinde yürüttükleri bir çalışma neticesinde ada genelinde konuyla ilgili tüm paydaşların güçlerini birleştirecekleri bir organizasyon hazırladıklarını ve dün bununla ilgili ilk adımı attıklarını söyledi.

Dinçyürek, Pazartesi 5 ilçede bir çalışma yapılacağını ve ülke genelindeki tüm yolların temizlenmesi ve yangın risklerinin azaltılması adına seferberlik gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu kapsamda, İskele Belediyesinin aynı düşünceyle bugün çalışmalara başladığını iafede eden Dinçyürek,bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bakan Dinçyürek, Türkiye'den su temin projesinin büyük bir hızla devam ettiğini ifade ederken bunun yanısıra adanın her yerinde yaşanan su sıkıntılarını da çözmek adına girişimler yaptıklarını söyledi.

İskele Bölgesine hizmet verecek yeni bir su kuyusunun açılması için bir hafta içerisinde çalışmaların gerçekleştirerek ihtiyaca cevap verecek bir adım atacaklarını söyleyen Dinçyürek: "Bizim hedefimiz Türkiye'den gelecek suyun da 2015 sonuna kadar İskele bölgesine ulaşmasıdır" dedi.

Piknik alanının bölgede büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dinçyürek, bu kapsamda bölgede yer alan piknik alanının Belediyeye verileceğini, ancak alanın sadece piknik alanı olarak değil bir çok amaca hizmet edecek bir yapıda olacağını söyledi.

Dinçyürek, piknik alanının hemen ilerisinde bulunan plajı da hazırlayackları protokol kapsamında engellilerinde yararlanabileceği bir konuma getireceklerini ifade ederek bundan büyük bir mutluluk duyacaklarını söyledi.

MUSAOĞULLARI: "İSKELE HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDERİM"

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da konuşmasında çalışmalar katkı koyan firmalara teşekkür etti.

Bakan Dinçyürek'in İskele hudutları dahilinde vatandaşın kullanımına sunulacak yeni bir su kuyusu oluşturulması ve piknik alanının düzenlenmesi konusunda yapmış olduğu katkının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Musaoğulları, İskele halkı adına teşekkür etti.

SADIKOĞLU: "SU KUYUSU AÇILACAK OLMASI BİZİ RAHATLATACAK"

İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu da bütün vatandaşlardan ve bölge halkından çevre konusunda duyarlılık beklediklerini ifade ederek, yaptıkları çalışmalarda bölgede faaliyet gösteren firmalardan da büyük destek aldıklarını söyledi.

Bölgede yaşanan en büyük sıkıntının su sıkıntısı olduğunu söyleyen Sadıkoğlu, Çevre Bakanlığının yeni bir su kuyusu açılması için girişim başlattığını ve bu çalışma sonrasında büyük bir rahatlama yaşanacağını ifade etti.

Sadıkoğlu yine Bakan Dinçyürek'in girişimiyle, İskele'nin kullanımında olan Piknik alanının İskele Belediyesine verilmesinin ve bölgede yeniden düzenleme yapılacak olmasının da kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.