İSKELE
okuma süresi: 6 dak.

İskele'de okullar alarm veriyor

İskele'de okullar alarm veriyor

İskele Okul Aile Birlikleri Federasyonu'ndan edinilen bilgiye göre 14 ilkokulun bulunduğu İskele İlçesi'nde, okulların açılmasına ve yeni öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, sorunlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisine getirildi ancak bakanlıktan henüz bir yanıt gelmedi.

Yayın Tarihi: 06/09/15 10:50
okuma süresi: 6 dak.
İskele'de okullar alarm veriyor
A- A A+

KKTC'nin 5'inci İlçesi İskele, birçok açıdan hala diğer ilçelere göre dezavantajlı durumda. Şubat ayında bir kaza mahkemesine kavuşan ancak devletin birçok idari yapısının bulunmadığı bölgede, 2015-2016 Öğretim Yılı'nın başlamasına kısa bir süre kala, özellikle ilköğretim okullarının içler acısı durumu ortaya çıktı. İskele Okul Aile Birlikleri Federasyonu'nun Yenierenköy İlkokulu ile Şehit İlker Kartel İlkokulu'nda yaptırdıkları inceleme sonucunda, her iki binanın da insan yaşamını tehdit ettiği ortaya çıktı. Konu bakanlığın bilgisinde ancak Federasyon Başkanı Ali Kaplan'a göre ilgilenen yok. Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'ten 20 Ağustos'ta aldıkları randevu ise 3 saatlik rötarın ardından gerçekleşemedi.Şimdi, okulların içinde bulunduğu koşulların da yer aldığı 7 maddelik taleplere bakanlığın vereceği yanıt bekleniyor.Okulların tadil edilmemesi ve güvenli hale getirilmemesi durumunda ise eylemler kapıda.

Meryem Ekinci - Kıbrıs Postası

İskele Okul Aile Birlikleri Federasyonu'ndan edinilen bilgiye göre 14 ilkokulun bulunduğu İskele İlçesi'nde, okulların açılmasına ve yeni öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, sorunlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisine getirildi ancak bakanlıktan henüz bir yanıt gelmedi.

Başta Yenierenköy İlkokulu, Şehit İlker Kartel İlkokulu idari binası olmak üzere Kumyalı İlkokulu ile Ziyamet İlkokulu binalarında ciddi tadilata gereksinim olduğunun altını çizen İksele Okul Aile Birlikleri Federasyonu Ali Kaplan'a göre durum acil olmasına rağmen, girişim yapılmıyor.

Bölgedeki okulların sorunları ve Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulan 7 maddelik talepleri konusunda Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Ali Kaplan, özellikle Yenierenköy İlkokulu'nun durumunın risk taşıdığının altını çizdi.

"Okullar açılır açılmaz eylem yapacağız"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile 20 Ağustos'ta görüşmek için randevu almalarına rağmen, Bakan Dürüst'ü 3 saat beklediklerini ardından da görüşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle bakanlıktan ayrıldıklarını kaydeden Ali Kaplan, "2015-2016 yılı öncesinde okullarda insan yaşamını tehdit eden hasarlı yapılar bulunmaktadır" dedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası ve inşaat mühendislerinin binaları teknik olarak incelediklerini ve incelemeler sonucunda Şehit İlker Kartel İlkokulu idari binası ile Yenierenköy İlkokulu binasının sakıncalı olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Kaplan, 7 maddelik taleplerinin ilk başlığı olan okulların yapısal problemlerinin aşılmaması durumunda ise eyleme gideceklerini bildirdi.

Kaplan, "Sayın Bakan'dan bir an evvel buyaşamı tehdit eden hasarlı yapılanların tadilatının başlatılmasını istiyoruz. Bu okullar tadil edilmezse, biz gerekirse okullarda eylem yapacağız. Çocukları okullara yollamayacağız. Yenierenköy İlkokulu birinci derecede tehlikelidir" dedi.

İskele TMK umudu

Kaplan, 3 yıldır verdikleri bir başka mücadeleye de dikkati çekerek, Bekir Paşa Lisesi'ndeki kolej sınıfının artık İskele Türk Maarif Koleji adı altında inşaa edilecek yeni bir okul binasına ve kapsamına alınması gerektiğini kaydetti.

Bakanlığa eşitlik mesajı

Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı'na da mesaj göndererek, "Geçen yıl adaletli bir şekilde okullara dağıtılan kağıt ihtiyacı ve temizlik malzemeleri gönderilmesinin aynı şekilde devam etmesini istiyoruz. İstediğimiz bu bendendir, bu sendendir deyip es geçilmemesidir. Geçen yıl bizim ilçemizdeki hiçbir okul temizlik malzemesi konusunda sıknıtı yaşamadı.Hatta 100 adet A4 kağıdı yollanan okul geçen yıl 600-700 adet A4 gördü. Bunun devam etmesini istiyoruz" dedi.

7 başlıkta talepler

Kaplan, 7 başlık altında topladıkları ve 20 Ağustos'ta Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'e sunulan taleplerini de paylaştı.

İşte talepler:

"1- 2015-2016 yılı öncesinde okullarda, insan yaşamını tehdit eden hasarlı yapılar bulunmaktadır. Bunların tadilatının yapılması. Acil önlem planlarının yapılması. 2- Sağlıklı eğitim için birleştirilmiş sınıf uygulamasının sona ermesi ve öğretmen kadrosunun geliştirilmesi. 3- Ailelerden kayıt esnasında talep edilen ücretlerin, gönüllülük esasında alınmasının sağlanması ve bakanlıkça denetiminin yapılması. 4- Çocukların temiz ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi için etkin denetim yapılması. Özellikle tuvaletlerin ve sınıfların hijyen koşullarının müdürler ve bakanlık tarafından denetlenmesi. 5- Okulların ve Okul Aile Birliklerinin hesaplarının birleştirilmesi. (Genel olarak okul ve okul aile birliği hesaplarının ayrı olduğu bilinmektedir. Şeffaflık açısından sakıncaları olduğu kanısındayız. Hesapların birleştirilmesi ve okul aile birliği başkanı ile okul müdürü tarafından ortak harcanmasını istiyoruz.) 6- Okulların kantin konseylerinde okul aile birliği temsilcisi 1 kişinin bulunması.7- Milli günler için öğrencilere satılan kıyafetlerin ücretlerinin belirlenmesinde okul aile birliğinin görüşünün alınması, bir komite oluşturulması ve komitede okula ile birliği temsilcisinin de yer alması."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.