GÜZELYURT
okuma süresi: 6 dak.

Ertop: "Belediye'yi halkla birlikte yöneteceğiz"

Ertop: "Belediye'yi halkla birlikte yöneteceğiz"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Baraka Kültür Merkezi Güzelyurt Belediye Başkan adayı Metin Ertop ile Güzelyurt ekibi seçim çalışmaları çerçevesinde bir dayanışma etkinliği düzenledi.

Yayın Tarihi: 26/06/14 14:52
okuma süresi: 6 dak.
Ertop: "Belediye'yi halkla birlikte yöneteceğiz"
A- A A+

Güzelyurt Belediye Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, milletvekilleri Zeki Çeler, Mehmet Çakıcı, TDP Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham ile oldukça yoğun bir katılım gerçekleşti. Sanatçı Arda Gündüz de geceye şarkıları ile renk kattı.

-Cemal Özyiğit-

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, barış, demokrasi, hak ve insanca yaşam kavgası verdiklerini belirterek, bu mücadele başarıyla sonuçlanana kadar canla başla uğraşmaya devam edeceklerini kaydetti.

29 Haziran Yerel Seçimlerinin halkın sofrasına gelen yiyeceklerin sağlıklı olup olmadığı, içilen suyun kalitesi, solunan havanın temizliği ile birebir ilgili olduğunu kaydeden Özyiğit, verilecek kararın önemine dikkat çekti. Yerel yönetimlerin çoğunun halinin içler acısı olduğunu, halka yeterli hizmeti veremediklerini, çalışanların yatırımlarını yapamadıkları belirten Özyiğit, Güzelyurt ve köylerinin de yeterli hizmeti alamayan bölgelerin başında geldiğini kaydetti.

Ülkenin birçok yerini dolaştığını, yurttaşların kendilerine ve adaylara gösterdiği destek ve ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Özyiğit, 29 Haziran'ın aydınlama döneminin başlangıç tarihi olacağına dikkat çekti ve "Değişim ve dönüşüm 29 Haziran'da başlayacaktır" dedi.

Mustafa Akıncı ile Ziya Rızkı'nın çağdaş belediyeciliğin öncüleri olduğunu, Akıncı'nın Belediyeciliğin kitabını yazdığını vurgulayan Özyiğit, "Belediyecilikte yıldız isterlerse, alsınlar bu kitabı okusunlar" dedi.

Güzelyurt denilince akla narenciye ve üretim geldiğine dikkat çeken Özyiğit, "Güzelyurt'u gerçek anlamda yaşanabilir bir ilçe ve narenciyenin başkenti yapmak için Güzelyurtlulardan ve bölge halkından Metin Ertop ve ekibi için yetki talep ediyoruz" dedi.

-İzzet İzcan-

BKP Genel Başkanı İzcan, 'Bu gece buradayız, çünkü yurdumuzu, çocuklarımızı, insanlarımızı, kardeşliği seviyoruz" diyerek başladığı konuşmasında, katılımcılara teşekkür etti.

İzcan, "Mahmut Özçınar çıkmış yine oy istiyor. Çöplükten halkı daha fazla zehirlemek için mi oy istiyorsun, sokakları temizleyemediğin için mi, yağmur yağdığında sel ne zaman gelecek diye halkı korku içinde yaşatmak için mi oy istiyorsun. Diğerleri de yıldızlı belediyeler diye tutturdular gidiyor. Daha fazla haklı ezmek, narenciye dalında kalsın diye mi oy istiyorsunuz" dedi.

İttifakı kurmakla en doğru işi yaptıklarını, yerel seçimlerin yanı sıra, demokrasi ve barış kavgası verdiklerini kaydeden İzcan, ülkenin birliği, yurdun bütünlüğü için, insanların kardeşliği için tek bir bayrak altında bundan sonra da mücadele edeceklerini vurguladı.

Ülkenin birçok bölgesinin pislik, partizanlıktan ve kötü yönetimden dolayı adeta 'ağladığını' belirten İzcan, "Ülkeye hizmet edecek, sosyal hizmet getirecek ve temiz bir Güzelyurt yaratacak olan bizleriz" dedi. İzcan, oluşturulan ittifakın 29 Haziranda başarıya ulaşacağına inanç belirtti.

"Önce insan, kim olursan ol, nereden gelirsen gel, önce insana saygı ve insan hizmet, bizim düşüncemiz" budur diyen İzcan, 29 Haziran'da tüm bölgelerde ittifakın başarısının konuşulacağını ve ülkede yeni bir dönemin başlayacağını vurguladı.

-Metin Etop-

TDP Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Metin Ertop, şeffaf, hesap verebilir ve çağdaş belediyecilik anlayışını yerleştirmek için göreve talip olduklarını belirterek, "Biz belediyeye katılımcı bir demokrasi getireceğiz, halkımızı belediyede söz sahibi yapacağız" dedi.

Metin Ertop, 4 dönemdir başkanlık yapan mevcut başkanın bir anlamda yerel iktidar olduğunu, diğer adayın ise iktidar partisinin adayı olduğunu belirterek, iki adayın da birbirinden farkı olmadığını, ikisinin de iktidardan güç aldığını vurguladı.

Toplumu fakirleştiren, geleceklerinden çalan, ekonomik anlamda sık boğaz eden iki partinin bugün karşılarında aday çıkardığını kaydeden Ertop, "Biri yerel yönetimlerde, diğer hükümette yurttaşlara eziyet çektirmekte, gerekli hizmetleri verememektedir. Buna dur demenin zamanı artık gelmiştir" dedi.

Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Ertop, İTEM Yasası, Göç Yasası gibi gençliği göçe zorlayan kararlara imza atan, yerel yönetimleri tamamen partizan amaçlı kullanan partilerin adaylarına oy vermeme çağrısında bulundu.

Verdikleri mücadelenin yalnızca çöp toplama ve su sağlama mücadelesi olmadığını, aynı zamanda barış, demokrasi ve emek mücadelesi de verdiklerini kaydeden Ertop, "Güzelyurt ve bölgesini çağdaşlaştırmak ve ileriye götürmenin zamanı artık gelmiştir. Kendime ve ekibime güveniyorum ve yurttaşlarımızdan destek bekliyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.