GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Güzelyurt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Güzelyurt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 40. yıldönümü, Güzelyurt'ta Atatürk Anıtı ve Güzelyurt Müzesi önünde yapılan törenlerle kutlandı.

Yayın Tarihi: 20/07/14 18:18
okuma süresi: 2 dak.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Güzelyurt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı
A- A A+


Güzelyurt Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Zeki Manicioğlu, askeri protokol, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Güzelyurt Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saat 18.45'de protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasıyla başladı. Bunu bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesi izledi.
Tören Güzelyurt Müzesi önünde, protokol tarafından tören birliklerinin denetlenmesiyle devam etti.

Törende Garnizon Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Anıl Ufuk Şenses, Kaymakamlık adına Güzelyurt Türk Maarif Koleji (GTMK) öğretmeni Kemal Gül, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

GTMK öğrencilerinden Zeynep Düzenli'nin "Ulusal Marş" adlı şiiri okumasının ardından, Akçay Sanat Derneği Folklor Ekibi halk dansları gösterisi sundu.
Güzelyurt'taki tören resmigeçitle sona erdi.

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği tören sonrası Belediye Parkı'nda konser verdi. Mehteran Birliği halk tarafından ilgiyle izlendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.