GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

'Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü' etkinliği düzenliyor

'Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü' etkinliği düzenliyor

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, Farklı bir etkinlik düşüncesi ile, kültür ve çevre dostu bir etkinlik gerçekleştiriyor. Dernekten yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 10/08/14 10:00
okuma süresi: 3 dak.
'Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü' etkinliği düzenliyor
A- A A+

"Güzelyurt'un, tarihi, kültürel, turistik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla genç bir ekip tarafından kurulan, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, 'Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü' etkinliği düzenliyor. Etkinlik, Güzelyurt Belediyesi ve sponsor firmalarla işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

Dernek olarak bu etkinlikteki esas amacımız, Kıbrıs'ın yakın geçmişinde kullanılan, Raleigh, Rudge ve Cooper gibi bisikletleri bir araya getirip, halkımıza hem bir nostalji yaşatmak, hem de bisiklet kullanımının önemini anlatıp bir teşvik vesilesi oluşturmaktır. Bisiklet sürme etkinliği sonrasında ise, Kıbrıs kültürünü yansıtan el sanatı ile uğraşan kişileri, Güzelyurt Kapalı Pazar ( Bandabuliya ) içerisinde buluşturup, yerel kültürün korunması ve yaşatılması mesajı vermeyi amaçlıyoruz.

23.Ağustos.cumartesi günü saat 10:00'da Güzelyurt terminali önünde başlayacak olan etkinliğimizin programı şu şekildedir ; saat 9:00'da klasik bisikletlerin, Güzelyurt Otobüs terminali önünde buluşması, Saat 10.00'da 'Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turunun' başlaması, izlenecek güzergah boyunca, Güzelyurt'un tarihi,kültürel ve sosyal çekim merkezlerinin önünden geçilecektir. Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa müzesi önünde ise katılımcılara rehber tarafından bilgi verilecektir. Saat 11:30'da Bandabuliya önünde bisikletlerin park edilmesinin ardından ise, Bandabuliya içerisinde, Kıbrıs Kültürünü yansıtan standlar kurulacaktır.

İskemle bağlama, sele sepet örücülüğü , kalbur ve elek yapımı gibi canlandırmalarla, kültürün önemi anlatılacaktır. Etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ya da bisiklet kiralamak isteyen kişiler, dernek yönetim kurulu üyesi Berk Büyükoğlu- 0533 841 04 92 ile iletişime geçebilir.

Derneğimiz, Güzelyurt'un, değerlerine sahip çıkıp, yaşatmayı hedeflemektedir. Ülkemizdeki turizm gelişiminden ve yatırımlardan en az payını alan bölge durumundaki Güzelyurt'u, hem turistlerin ve hem de tüm Kıbrıs halkının tercih edeceği bir yer durumuna getirmek için çalışmalarımızı yürüteceğiz. "

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.