GÜZELYURT
okuma süresi: 6 dak.

Gaziveren'de gizli bahçe

Gaziveren'de gizli bahçe

Ailece doğaya ve hayvanlara olan merak ve sevgi Okan Polatkan'a Gaziveren'deki çiftlik evini oluşturarak, ziyaretçilerine çeşitli hayvanlar, ağaç ve çiçeklerle rengârenk ve huzur dolu saatler yaşatıyor.

Yayın Tarihi: 18/08/14 10:16
okuma süresi: 6 dak.
Gaziveren'de gizli bahçe
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Gaziveren'de doğanın güzelliklerini hayvanlarla süsleyen bir mekân olan Çiftlik Evi, rengârenk görüntüsü ile ziyaretçilerin huzurlu ve temiz bir ortamda ağırlıyor. Hem Çiftlik, hem de restoran hizmeti veren Çiftlik evi, birbirinden harika yemek çeşitleriyle ve sergilediği hayvanların güzelliğiyle adeta görenleri büyülüyor. At, Tavus kuşu, toprak kuşu, kaz, ördek, kuş çeşitleri, köpek, kuzu ve birçok hayvanı bünyesinde barındıran çiftlik yemyeşil görüntüsü, çiçekleri ve ağaçları ile göz kamaştırıyor. Açılalı henüz kısa bir süre olmasına rağmen birçok ziyaretçinin uğrak yeri olan çiftliğin sahibi Okan Polatkan, Kıbrıs Postası'na hedeflerinden bahsederek, "Yapılacak projelerimiz arasında yüzme havuzu, binicilik okulu ve düğün salonu gibi şeyler de var" dedi.

"Hayvanlara olan merakımla çiftlik evi oluştu"

Çiftlik Evi sahibi Okan Polatkan, çiftliğin kendiliğinden oluştuğunu belirterek, "İlk baslarda çiftliğin bulunduğu yer benim kaldığım evdi. Hayvanlara ve ağaçlara olan sevgimizden dolayı evimin bahçesinde hayvanlar ve ağaçlar bulunuyordu. Daha sonra insanlar hayvanları göreme için beni ziyarete gelmeye başladı. Tabi ki kapımız her zaman herkese açıktı. Herkes dilediğinde hayvanları görmek için dilediğinde gelip gezebiliyordu. Bir dönem çiftliğin bulunduğu yere binicilik okulu açmak istedik. Fakat hem kendi bilgi eksikliğimizden, hem de kalifiye eleman bulamadığımızdan dolayı yapamadık. Daha sonra Mustafa amcamın İngiltere'den Kıbrıs'a geri dönüşü söz konusu oldu. Kendisi restoran sektöründe çalışan tecrübeli biri olduğundan, böyle bir fikir ortaya çıktı. Bu şekilde Çiftlik Evi oluştu. Su anda başarılı bir şekilde devam ediyoruz. Henüz hedeflerimize ulaşmış değiliz" dedi.

"Karantina şartları çok ağır"

Polatkan, ülkemizin karantina şartlarınım çok ağır olduğunu söyleyerek, "İnanılmaz bir bürokrasi engeli var. Doğal olarak başka ülkelerden hayvan getirmek kolay değil. İstediğimiz hayvan türlerini de ülkemizde bulamıyoruz. Kaynak olarak Pet shopları kullanıyoruz. Bir de meraklılar arasında değiş tokuş yaparak" şeklimde konuştu.

"Veteriner sayımız çok az"

Polatkan, sözlerine şu şekilde devam etti; "Hayvanları ve ağaçları sevmesem bu işi yapamazdım, benim için bu işten ziyade bir hobidir. Aile olarak doğayı seven ve çevreci insanlarız. Bu sevgi insanın içinde olmalı. Hayvanlarla ve doğayla vakit geçirirken insan zevk alabilmeli. Her hobinin olduğu gibi bir çiftlik kurup, yönetmek, hayvan bakımı ve ağaç bakımıyla uğraşmanın da zorlukları vardır. Özellikle hayvanların bakımı hem pahalı, hem de zor. Sürekli çalışana ihtiyacınız var. Temizlik ve hijyen çok önemli, hayvanlarda sağlık ile ilgili sorunlarımız var. Buna bağlı olarak da sürekli yardım ve bilgi alabileceğimiz veteriner sayımız çok az. Var olan veterinerlerimiz ise büyük bas ile ilgilenmiyor. Kısaca tam zaman gerektiren bir hobi ile uğraşıyoruz. Sadece bos zamanlarınızda yapabileceğiniz ucuz hobilere benzemiyor."

"Atlar yoğun ilgi görüyor"

Çiftliğe yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çeken Polatkan, "Yerli, yabancı gelen müşteriler ve ziyaretçiler hem restoran hizmetlerinden, hem de çiftlikteki hayvanları gezip ziyaret etmekten memnun kalıyor. Özellikle yurtdışında yasayan ve tatil için Kıbrıs'a gelen Kıbrıslı Türkler oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Yanımızda kurulan Afrodit tatil sitesinde yasayan veya tatile gelen müşterilerimizden de yoğun bir ilgi görüyoruz. Gelen ziyaretçiler en çok atlara ilgi gösteriyor. Tavus kuşları da yoğun ilgi görüyor. İleriki günlerde hayvan cesetlerini artırmak için projelerimiz var" diye konuştu.

"Hedef; binicilik okulu ve yüzme havuzu"

Çiftlik Evi sahibi Okan Polatkan, Bir dönem gerçekleştirmeyi planladıkları binicilik okulunu ileriki günlerde gerekli elemanları bulma durumunda faaliyete geçirmek istediklerini belirterek, "Su an çiftlik içerisinde ziyarete gelen müşterilere ücretsiz bisiklet kullanarak gezme imkânı sunuyoruz. Projemiz henüz tamamlanmış değil. İleriki günlerde çiftlik düğünü yapılabilecek bir mekân oluşturmaya çalışıyoruz. Yüzme havuzu da projelerimiz arasında. İnsanların günlerini sıkılmadan geçirebilecekleri, kendilerini evlerinde hissedecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

"Aile köpekten korkarak kalkıp kaçtı"

Polatkan, sözlerine başından geçen ilginç bir olayı anlatarak son verdi; "Restorana yemek için gelen bir ailenin oradaki küçük köpeğimizden korkarak, yemek yemeden kalkıp kaçmasıdır. Sonuçta geldikleri yer bir çiftlik ve bizim yaratmaya çalıştığımız hayvan, doğa ve insanı bir araya katarak, insanlara doğa ve hayvan sevgisini aşılamaktır. Bunun yanında birçok çocuğun hayvan sevgisinden dolayı onlara hayvanları sevmeleri için olanak vermeye çalışıyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.