GÜZELYURT
okuma süresi: 1 dak.

"Tumba Tu Skuru" çevresinde temizlik kampanyası düzenlendi

"Tumba Tu Skuru" çevresinde temizlik kampanyası düzenlendi

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, Güzelyurt bölgesinin önemli tarihi yerlerinden Geç Tunç dönemine ait "Tumba Tu Skuru" çevresinde temizlik kampanyası düzenledi.

Yayın Tarihi: 05/09/14 11:41
okuma süresi: 1 dak.
"Tumba Tu Skuru" çevresinde temizlik kampanyası düzenlendi
A- A A+

Dernekten yapılan açıklamaya göre, etkinlik çerçevesinde "Tumba Tu Skuru"ya giden yol boyunca çöpler toplandı, zararlı ve engelleyici ağaçlar temizlendi.

Çevre temizliği ve düzenlemesi kampanyası, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, Güzelyurt Belediyesi ekipleri ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Güzelyurt Bölge Amirliği ile işbirliği halinde yürütüldü.

Güzelyurt-Girne anayolunun batısında, Güzelyurt şehir sınırları içinde ye alan "Tumba Tu Skuru" Geç Tunç (Bronz) Çağı'na ait bir yerleşim yeridir. 1970'li yıllarda yapılan kazılarda çıkarılan eserler, Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Tarihi Müzesi'nde sergilenmekte.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.