GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Şimdi çakisdez zamanı…

Şimdi çakisdez zamanı…

3. Kalkanlı Çakisdez festivali KAZAK-bir (Kalkanlı anıt zeytin ağaçlarını koruma birliği)ile KAYDER(Kalkanlı Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği) organizasyonunda 26-27-28 Eylül 2014 Tarihlerinde gerçekleştirilecek. Açılışı 26 Eylül 2014 Cuma günü saat 17:00 'da Kalkanlı Köy meydanında yapılacak olan 3. Kalkanlı Çakisdez Festivali'ne çok yoğun ilği olması bekleniyor.

Yayın Tarihi: 18/09/14 10:50
okuma süresi: 2 dak.
Şimdi çakisdez zamanı…
A- A A+

Kültürümüze sahip çıkılması adına yapılan Çakisdez Festivaline katkıda bulunanlar her yıl artmaktadır. Güzelyurt Belediyesi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampusu başta olmak üzere Girne Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Alayköy Belediyesi gibi adanın bir çok yerinden Belediyelerin desteklediği festival Kuzey Kıbrıs Çiftçiler Birliği,Kalkanlı Spor kulübü ve Kalkanlı muhtarlığının da desteğini almakta.Bu yılki festivale ülkemizin seçkin bir çok firmasıda sponsor olarak katkı koymuş bulunmaktadır.Festival komitesi, Festivale katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara bir kez daha basın aracılığıyla teşekkür ederek, Kültür sanata yapılan yatırımın toplumumuza ve tüm kurumlarımıza fazlasıyla geri dönüş yapacağını belirtmiştir.

Festival boyunca Halk dansları , Modern dans gösterilerinin yanı sıra ,Çocuk Şenliği,Tavla turnuvası, tombala çekilişi,anıt zeytin ağaçlarına geziler ve mini hasat yarışması gibi etkinlikler konuklara eğlenceli saatler yaşatacak.Bu Yıl Festival kapsamında Örge Volkan , Ayşegül Zayim,Grup Frekans,Grup Baria ,Grup Ev Yapımı gibi yerli sanatçı ve grupların yanı sıra LAÜ'de okuyan yapancı öğrencilerin kurduğu Grup Jaziez ve Matronit sanatçılar Petro ve Monica da konserleriyle Festivale renk katacaklar.

Festival boyunca açılacak standlarda satılacak yerel ürünlerin yanı sıra, Sandalye bağlama ,seramik yapımı, sele sepet köfün bağlama , çakisdez kırma ve yapımı Lapta işi,lefkara işi ve elek yapımı gibi etkinliklerde yer alacaktır.

Tüm halkımızı gelenekten geleceğe bir köprü kurmak ve kültürümüze sahip çıkmaya davet ediyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.