GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Siham: "Tarihi eserlere sahip çıkılmıyor"

Siham: "Tarihi eserlere sahip çıkılmıyor"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham, halen yapımı süren Güzelyurt-Lefke çift şeritli anayol çalışmaları sırasında, tarihi yapılara geri dönülmez zararlar verildiğine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 20/02/15 12:28
okuma süresi: 2 dak.
Siham: "Tarihi eserlere sahip çıkılmıyor"
A- A A+

Sözkonusu yolun geçeceği güzergah üzerinde tarihi demiryolları ile köprüler olduğunu belirten Siham, yapılan yol çalışması sırasında bu tarihi yapıların korunmadığı gibi, toprak altına gömülerek, bir anlamda 'yok edildiğini' vurguladı.

Geçmişte ülke taşımacılığının temel unsurlarından biri olan demiryollarının Kıbrıs tarihinde çok önemli bir yere sahip olduklarını, ancak 1951 yılında demiryolu ile taşımacılığının bitmesinin ardından bu yapıların sahiplenilmeyerek terk edilmişliğe yüz tutulduklarını anımsatan Yılmaz Siham, "Geçmişte, Güzelyurt–Mağusa arası 122 Km'lik güzergahta taşınan umutlar, sevinçler ve hayaller şimdilerde toprak ve hatta asfalt altına gömülmektedir" ifadelerini kullandı.

Tarihin ve geçmişin korunması gerekirken, bu örnekte olduğu gibi tam tersine yok edildiğini belirten Siham çok geç kalınmadan yapılan bu yanlışlığın önlenmesi için ilgili makamlara çağrıda bulundu.

Bu yanlışlığın gerekli önlemler alınıncaya kadar durdurulmasını, bu güzergahta bulunan tarihi köprülerin üzerinden yolun geçeceği, fakat halkın bu köprüleri görebileceği ve gelecek nesillere bırakılacak şekilde bir düzenleme yapılıp koruma altına alınmasını talep ettiklerini kaydeden Yılmaz Siham, ilgili kişi ve kurumları göreve davet etti.

Siham; "Tarihi varlıklarımızı korumak birincil görevimiz olmalıdır, bu görev de hükümetlerin görevidir ve gereği yapılmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.