GÜZELYURT
okuma süresi: 9 dak.

Güzelyurtlu vekillerden Tedavi Merkezi'ne destek!

Güzelyurtlu vekillerden Tedavi Merkezi’ne destek!

"Çocukların hapishaneye değil tedavi merkezlerine gitmesi en doğrusudur" diyen ve Kıbrıs Postası'na konuşan Güzelyurt Milletvekilleri, TDP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çakıcı'nın Kalkanlı bölgesinde âtıl durumda olan bir oteli değerlendirerek uyuşturucu madde bağımlılarına yönelik bir tedavi merkezi açma projesine destek verdi…

Yayın Tarihi: 14/04/15 07:47
okuma süresi: 9 dak.
Güzelyurtlu vekillerden Tedavi Merkezi’ne destek!
A- A A+

"Çocukların hapishaneye değil tedavi merkezlerine gitmesi en doğrusudur" diyen ve Kıbrıs Postası'na konuşan Güzelyurt Milletvekilleri, TDP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çakıcı'nın Kalkanlı bölgesinde âtıl durumda olan bir oteli değerlendirerek uyuşturucu madde bağımlılarına yönelik bir tedavi merkezi açma projesine destek verdi…

  • Gündüz; "Doğru olan çocukların hapishaneye değil tedavi merkezlerine gitmesidir.

  • Erçal; "Merkez Güzelyurt'a hareketlilik getirir, âtıl durumdaki bir otelin bu şekilde değerlendirilmesi doğru karar"

  • Pilli; "Âtıl durumda olan otelin günden güne artmakta olan madde bağımlılığı için böyle bir merkez haline getirilmesini destekliyorum"

  • Candan; "Âtıl kalmış bir binanın bu şekilde toplumun ve insanlarımızın sağlığı yönünden kullanılması yararlı bir iş olacaktır"

  • Dürüst; "Bölgemizdeki otelin özellikle gençliği hedef alan bir pozisyona konulması son derece yararlı olacaktır"

  • Çağlar; "Sağlıkta bu tür merkezlere ihtiyacımızın var. Âtıl yerlerin topluma kazandırılması gerektiği inancındayım.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

TDP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çakıcı geçtiğimiz gün Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Kalkanlı bölgesinde uyuşturucu bağımlılarına yönelik bir tedavi merkezi açacaklarını söylemişti. Çakıcı, Kalkanlı'daki oteli borcuyla beraber devralıp tedavi merkezi yapacaklarını belirterek, "Sayın Serdar Denktaş'ında önerisiyle Kumyalı'daki Turizm okulunu da rehabilitasyon merkezi yapma kararı alındı. Dolayısıyla ülkemizde hiçbir şey yokken beklide 2 ay sonra bir tedavi ve rehabilitasyon mekanizmamız olacak. Türkiye'deki yetkililerde bunları duyduğunda bu projenin çok muhteşem bir proje olduğunu söylüyorlar" şeklinde konuşmuştu. Güzelyurt milletvekilleri ise Güzelyurt'ta atıl durumda olan bir otelin bu şekilde değerlendirilmesine destek vererek, Güzelyurt'a da katkı sağlanacağı yönünde görüş belirtti.

Gündüz; "Bölgenin tanıtılmasına da katkı koyacak"

DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, ülkemizde uyuşturucu madde kullanımın çok küçük yaşlara kadar düştüğünü ve denetimin de zor olduğunu belirterek, "Bu bağlamda çocukların tedavi ve rehabilite edilerek tekrardan topluma kazandırılması çok önemlidir. Bu aşamada böyle merkezlerin ülkemizde açılacak olması, üstelik bunun için Güzelyurt'un düşünülüyor olması oldukça sevindirici bir durum. Eğer bölgede böyle bir merkez açılırsa, adada tek tedavi merkezi olacağı için yolu tedaviden geçecek herkesin buraya geleceği anlamına geliyor. Bu da sağlık turizminin ciddi anlamda gelişmesi demektir. Kısacası bölgeye böyle bir yatırımın yapılması bölgenin tanıtılmasına da katkı koyacaktır. Artı bu konu siyasi yönden de önemlidir. Bu artık siyasilerin de Güzelyurt'un da sahiplendiği anlamını taşımaktadır. Çocukların günün sonunda hapishaneye değil tedavi merkezlerine gitmesi en doğrusu. Bunu düşünenler ve katkı koyanları kutluyorum" diye konuştu.

Erçal; "Atıl otelin değerlendirilmesi, doğru hareket"

CTP Milletvekili Dr. Hüseyin Erçal, da atıl durumda olan otelin, tedavi merkezi olmaya müsait bir yer olduğunu belirtti. Kalkanlı'da uzun zamandır kapalı olan otelin bir ara hastane olması yönünde düşünceler bulunduğunu söyleyen Erçal, "Konum itibari ile hastane için pek uygun bir yer değildi. Bu sebeple bu düşünceden vazgeçildi. Atıl durumdaki bu otelin bağımlıların tedavi merkezi haline getirilip, değerlendirilmesine olumlu bakmaktayım. Bunun yanında böyle bir merkez Güzelyurt'a hareketlilik getirir, çünkü böyle bir merkezde en azından 30, 40 personel çalışacaktır ve bunun yanında tedavide olan kişileri ziyarete gelecek olan kişilerinde bölgeye katkısı mutlak olacaktır. Böyle atıl durumdaki bir merkezin aktif hale getirilmesi ve değerlendirilmesi güzel bir şey" dedi.

Pilli; "Merkezin açılmasını doğru buluyorum"

UBP Milletvekili Dr. Ali Pilli ise tedavi merkezi projesini doğru gördüğünü belirterek, "Hem otelin atıl durumda olması, hem de konumu açısından böyle bir projeye uygundur. Bunun yanında açılacak olan tedavi merkezi bölgeye de katkı sağlayacaktır. Bu merkez o bölgede hastane gibi çalışacak, atıl olan otele bir fonksiyon verecek ve bölgede bir canlılık yaratacaktır. Madde bağımlılığı günden güne artmakta ve ülkemizde büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple bu sorunla mücadele edilmeli ve bağımlı kişilerin kısacası uyuşturucu madde kullanan kişilerin cezaevine değil, tedavi merkezlerine gönderilmesi gerekmektedir. Kısacası böyle bir merkezin açılması birçok yönden yerinde olacaktır. Otelin atıl durumda olması ve bu şekilde kullanılması, bölgenin canlılığı, bağımlıların tedavisi gibi birçok konuda yerinde bir projedir" diye konuştu.

Candan; "Böylesi bir merkez önem taşımaktadır"

CTP Milletvekili Armağan Candan, atıl kalmış bir binanın bu şekilde toplum ve toplum sağlığı yönünden kullanılmasının yararlı bir iş olacağına vurgu yaparak, "Bu anlamda gerek bölgemizde, gerekse diğer yerlerde olan bağımlılar için yataklı bir tedavi merkezine dönük ihtiyacı da bir ölçüde karşılamış olur. Dolayısıyla böyle bir adımı olumlu görüyorum. Gerek devletin, gerekse özelin bu şekilde tedavi ya da rehabilitasyon merkezlerini açması ülkemizde ciddi bir sorun olan uyuşturucu bağımlılığının önlenmesi için çok önemlidir. Bu proje, hem bölgemizdeki atıl bir binanın değerlendirilmesi, bölge halkına istihdam yaratılması ve tabii ki sağlık açısından çok büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde dünyada örnekleri olduğu gibi uyuşturucu kullanıcılarına yönelik tedaviler ile anılmalı gerek diye düşünüyorum".

Dürüst; "Son derece yararlı olacak"

UBP Milletvekili Kemal Dürüst, Kalkanlı'da açılması için düğmeye basılan tedavi merkezinin, son derece yararlı olacağını vurgulayarak, "Uyuşturucu ile ciddi bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Bu konuda sadece devlete değil, ailelere de önemli işler düşmektedir. Uyuşturucu ile mücadele için hep birlikte el ele mücadele vermemiz gerekiyor. Bu konuda Gençlik Dairemizin ve Başbakanlığımızın yaptığı çalışmalar vardır. Ülkemizdeki tüm kulüplerin, sivil toplum örgütlerinin ve okulların kısacası herkesin el ele vererek bu konuda gençlerin birleştirilmesine katkı koyması gerektiğini düşünüyorum. Diğer bir boyut olarak ise böyle bir merkezin Güzelyurt'ta açılacak olmasının bölgeye katkı koyacağını düşünüyorum, bu merkezi bir sağlık ve eğitim merkezi olarak algılamaktayım. Güzelyurt'a çakılacak her çivinin Güzelyurt'a bir katkısı vardır" şeklinde konuştu.

Çağlar; "Sağlıkta bu tür merkezlere ihtiyacımız var"

CTP Milletvekili Mehmet Çağlar, turizm amaçlı açılan Kalkanlı'daki otelin şu an atıl durumda olmasını Güzelyurt bölgesinin turizm açısından istenilen noktaya henüz gelmemesinden kaynaklandığını söyleyerek, "Bir dönemde ise otelin huzur evi veya rehabilitasyon merkezi olması gündeme gelmişti fakat bir türlü gerçekleştirilemedi. Eğer Kalkanlı'da bulunan atıl durumdaki otel bağımlılar için bir tedavi merkezi haline getirilecekse bence güzel olur. Bizler için ilk etapta atıl bir yerin değerlendirilmesi oldukça önemli olmakla birlikte, bu tür yerlerin bir şekilde topluma kazandırılması gerektiği inancındayım. Bunların yanında sağlıkta bu tür merkezlere ihtiyacımızın olduğu da göz önünde bulundurularak bunun yer itibariyle de doğa içerisinde bir yer olduğu için uygun bir yer olduğunu düşünüyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.