GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Hayvanseverler'den Güzelyurt Polis Karakolu'na suç duyurusu

Hayvanseverler'den Güzelyurt Polis Karakolu'na suç duyurusu

Güzelyurt Hayvan Hakları İnisiyatifi Güzelyurt Belediyesi'nin hayvan haklarına saygılı olmadığı gerekçesi ile Güzelyurt Polis Karakolu'na suç duyurusunda bulundu.

Yayın Tarihi: 11/08/15 07:55
okuma süresi: 2 dak.
Hayvanseverler'den Güzelyurt Polis Karakolu'na suç duyurusu
A- A A+

Güzelyurt Polis Karakolu önünde eylem yapan inisiyatif, basın açıklaması da yaparak belediyeyi protesto etti.

İnisiyatif adına açıklamayı yapan Reşat Kansoy, Güzelyurt Belediyesi tarafından 23 Temmuz'da alınan bir anne ve 12 sahipsiz köpek yavrusunun ortadan kaybolduğuna dikkat çekti.

Ülke gündemine "Güzelyurt'ta katliam var" haberleri ile giren olayla ilgili belediyeye yapılan sözlü ve yazılı başvuruların cevapsız bırakıldığına işaret eden Kansoy, Hayvan Hakları ve Refahı Yasası'nın Güzelyurt Belediyesi tarafından ihlal edilmesini kınadı.

Kansoy, Güzelyurt'ta güzel, kalıcı ve hayvan haklarına uygun bir barınak yapılıncaya ve Belediye yönetimi de hayvan haklarına saygılı olmayı öğrenene kadar konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği adına açıklama yapan Uğur Sayılı da, Fasıl 52 Köpekler Yasası'nın kurallarına yıllardır hiçbir şekilde uymayan Güzelyurt Belediyesi'ne karşı tepkilerini polise şikayet ederek göstereceklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.