GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

"Güzelyurt Akiferi İçin Kavramsal Model Geliştirilmesi" semineri yapılıyor

"Güzelyurt Akiferi İçin Kavramsal Model Geliştirilmesi" semineri yapılıyor

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı'na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği "Güzelyurt Akiferi İçin Kavramsal Model Geliştirilmesi" başlıklı projeden elde edilen sonuçların kamuoyuyla paylaşılması ve ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınması amacıyla bir seminer gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 11/01/16 07:42
okuma süresi: 2 dak.
"Güzelyurt Akiferi İçin Kavramsal Model Geliştirilmesi" semineri yapılıyor
A- A A+

12 Ocak Salı günü saat 10.00'da, ODTÜ KKK Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek seminer ilgi duyan herkesin katılımına açık olacak.

SEMİNER PROGRAMI

Seminer programı hakkında bilgi veren Jeoloji ve Maden Dairesi açıklamasında saat 10.00'da açılış konuşmalarıyla başlayacak seminerde, Jeoloji ve Maden Dairesi uzmanlarından Dr. Mehmet Nejdet, ODTÜ Ankara Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Kahraman Ünlü ve ODTÜ KKK İnşaat Mühendisliği Programı öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ Güzelyurt Akiferi İçin Kavramsal Model Geliştirilmesi Projesi ile ilgili sunumlar yapacak.

ÖZHÜR: PROJE YERALTI SU KAYNAKLARININ ETKİN YÖNETİMİNE KATKI KOYACAK

Jeoloji ve Maden Dairesi Sorumlu Müdürü Ayşe Özhür, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu çalışmanın, yeraltı su kaynaklarının etkin yönetiminde kullanılan en önemli arçlardan biri olan kavramsal modeli Güzelyurt Akiferi için geliştirilmesi olduğunu vurguladı. Özhür, Kavramsal modelin akiferin üç boyutlu geometrik yapsını ayrıntılı olarak göstermenin yanı sıra akiferin beslenim boşalım ve hidrolik özelliklerini de tanımlaması bakımından yararlı olduğunu belirtti. Özhür, kavramsal modelin, karmaşık akifer sisteminin anlaşılmasının kolaylaştırılmasını sağlayan bir model olarak, mevcut saha verilerinin organize edilerek su kaynaklarının planlanmasına yönelik sistemin etkin bir şekilde analiz edilmesine katkı koyacağının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.