GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

GÜKAD Lefke Belediyesi'ni ziyaret etti

GÜKAD Lefke Belediyesi'ni ziyaret etti

Güzelyurt İlçesi Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD) Lefke Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 21/05/16 16:14
okuma süresi: 2 dak.
GÜKAD Lefke Belediyesi'ni ziyaret etti
A- A A+

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt İlçesi Geliştirme ev Kalkındırma Derneği Başkanı Reşat Kansoy başkanlığındaki heyet, Lefke Belediye Başkanı Azi Kaya ile bölgenin kentsel sorunları, çarpık kentleşmenin yarattığı dezavantajlar, hurma ağaçları ve kent-üniversite konularını görüştü.

GÜKAD ile toplantıda hazır bulunan Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platform üyeleri, ortak sorunlar konusunda birlikte mücadele etme kararı aldı.

Reşat Kansoy, ziyarette yaptığı konuşmada, Güzelyurt – Lefke dayanışmasını pekiştirme, unutulan Güzelyurt ve Lefke'nin sorunlarına ortak akılla çözümler üretme ve ortak mücadele zemini bulunması gerektiğini ifade etti. Kansoy, iki örgütün ilk kez ortak mücadele arayışına girdiğini belirtti.

İlçenin kamu sağlık hizmetlerinden etkin faydalanamadığını ileri süren Kansoy, eksik hekim ve hemşire kadrolarının bir an önce tamamlanmasını istedi.

Kansoy, hekimlerin de öğretmenler gibi görevlendirildikleri sorumluluk alanlarında hizmetlerine sadık kalmalarının yeterli sağlık hizmetini alamayan vatandaşların sorununu büyük ölçüde çözebileceğini savundu.

Her iki bölgenin bakir oluşunun kentsel gelişim açısından pozitif bir durum olduğu ifade eden Kansoy, diğer ilçelerin kentsel dönüşüm maliyetlerine ihtiyaç duyarken, Lefke ve Güzelyurt'un imar ve emirname projeleriyle korunabileceğini kaydetti.

Kansoy, doğru ve planlı büyümenin "citta slow" markasına sahip Lefke ve Güzelyurt'un turizm alanında arzu edilen büyümeyi gerçekleştirebileceğine de işaret etti.

GÜKAD heyeti, Lefke Belediyesi'ne "GÜKAD Sokak Hayvanları İçin Yuva Projesi" kapsamında kullanılabilecek yuva teslim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.