GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

"Hükümetimiz Güzelyurt'a hastane yapılmasında kararlıdır"

"Hükümetimiz Güzelyurt'a hastane yapılmasında kararlıdır"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu ve Şinasi Özdeş'in sözcülüğünü üstlendiği, Güzelyurt Sivil Toplam Platformu'nu kabul etti.

Yayın Tarihi: 01/02/17 16:24
okuma süresi: 5 dak.
"Hükümetimiz Güzelyurt'a hastane yapılmasında kararlıdır"
A- A A+
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu ve Şinasi Özdeş'in sözcülüğünü üstlendiği, Güzelyurt Sivil Toplam Platformu'nu kabul etti.

Platform Sözcüsü Şinasi Özdeş, Bel-Sen Başkanı Fikret Keleş, KKTC Narenciyeciler Birliği Başkanı Turgut Açkın, Güzelyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ulus Ese, Güzelyurt Onurlu Yaşam Derneği Başkanı Cemal Kılıç, Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ, Güzelyurt Milli ve Manevi Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği (GÜMANDER) Başkanı İsmail Açıkyıldız ve diğer sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Güzelyurt Sivil Toplum Platformu heyeti, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst'ü ziyaret ederek, Güzelyurt'a yapılacak olan hastanenin bir an önce yapılabilmesi için görüş bildirmek ve destek talebinde bulundu.

Platform sözcüsü Şinasi Özdeş kabulde yaptığı konuşmasında, bugüne kadar birçok bakanlığı ziyarette bulunduklarını ancak ilk kez bu kadar kalabalık bir heyetle bir bakanlık ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "bunun tek bir sebebi vardır. O da Güzelyurt'un bir hastaneye kavuşması için Bakan Dürüst'ü adeta bir can simidi olarak görüyor olmamızdandır" dedi.

Özdeş, Güzelyurt'a hastane yapılması ile ilgili olarak yapılan ziyaretlerinde, ilk olumlu görüşü Bakan Dürüst'ten aldıklarını dile getirerek, şu anda da hastane inşaatının başlatılması ve Güzelyurt'un tam teşekküllü bir hastaneye kavuşturulması adına, platform olarak Bakan Dürüst'e güven duyduklarının altını çizerek, destek olacağından en küçük bir endişelerinin olmadığını söyledi.

Şinasi Özdeş, Güzelyurt'un tam teşekküllü bir hastaneye büyük ihtiyacının olduğunu da vurgulayarak, "Bizim için sürecin nasıl işlediği ya da ne durumda olduğundan da önemli olan bir tek şey var ki o da Güzelyurt'un bir hastaneye ihtiyacının olmasıdır. Bunun için de Bakan Dürüst'ten, bu konuda daha önce oldukları gibi bundan sonraki süreçte de desteklerinin devam etmesini talep ediyoruz" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı kemal Dürüst de Güzelyurt Sivil Toplum Platformu yetkililerini kabulünde yaptığı konuşmasında, "Bir gerçek vardır ki, o da hızla gelişen ve büyüyen, nüfusu her geçen gün artış gösteren, üniversite kenti halini alan Güzelyurt'un tam teşekküllü bir hastaneye kavuşturulmasının elzem olduğudur. Hükümetimiz, Güzelyurt'a hastane yapılmasında kararlıdır" dedi.

Bakan Dürüst, yıllardan beridir, Güzelyurt insanının huzursuz ve tedirgin yaşamaya mahkum bırakıldığını, Güzelyurt'un, Kıbrıs görüşmelerinin her safhasında geri verilecek yerler arasında olduğunu, ancak bu algının son zamanlarda değiştiğini ve hemen arkasından üniversite kurulması da dahil olmak üzere birçok alanda gelişme kaydetmeye başlayan bir kent halini aldığını belirtti.

Güzelyurt insanının, Kıbrıs Türk halkının genelinde var olan toprağına sahip çıkarak, toprağına değer katan bir karakterinin olduğunu, bunun yanında, toprağına sahip çıkmak için gerekli motivasyonunun da, toprağına yapılacak yatırım ve toprağa katılacak değerle olabileceğine vurgu yaparak "Güzelyurt ve bölge halkı, yıllardan beridir insanca yaşamın en temel unsurlarından birisi olan sağlık hizmetlerini alabilmenin zorluklarını yaşadı. Artık gelişen ve her geçen gün daha da büyüyen bir yapıya kavuşmuş olan Güzelyurt, tam teşekkülü bir hastaneye kavuşturulması zorunlu hale gelmiştir" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, hükümetin kararlı tutumu yanında, öncelikle ülkesini seven, ülkesine hizmet vermenin her şeyin üzerinde olduğu bir karakter yapısına sahip bir siyasetçi olarak, Güzelyurt'un tam teşekkülü bir hastaneye kavuşturuluncaya kadar, konunun takipçisi ve savunucusu olacağının bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.