GÜZELYURT
okuma süresi: 9 dak.

Güzelyurt Hastanesi için düğmeye basıldı

Güzelyurt Hastanesi için düğmeye basıldı

Güzelyurt Hastanesi'nin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı. Hastanenin açılma kararını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Güzelyurt bölgesi yetkilileri, özellikle yeni üniversitelerin de açılmasıyla artan bölge nüfusu için bunun bir gereklilik olduğunu ifade ettiler.

Yayın Tarihi: 28/02/17 07:36
okuma süresi: 9 dak.
Güzelyurt Hastanesi için düğmeye basıldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rüstem Tüccar

Güzelyurt Hastanesi'nin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı.

Hastanenin açılma kararını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Güzelyurt bölgesi yetkilileri, özellikle yeni üniversitelerin de açılmasıyla artan bölge nüfusu için bunun bir gereklilik olduğunu ifade ettiler.

Kutlu Adalı Bulvarı üzerinde yer alan Güzelyurt Sivil Savunma Teşkilat Binası yanına inşa edilecek Güzelyurt Hastanesi'nin temeli, Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün de katılımıyla atıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Daha sonra Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu bir konuşma yaptı. Bakan Sucuoğlu, 17 dönümlük arazi içerisinde 15 bin 500 metrekarelik alanı kapsayacak Güzelyurt Hastanesi'nin her odasının özel lavabo ve duş ile 120 yatak kapasiteli olarak planlandığını anlattı.

"HER İLÇEYE BİR HASTANE DEDİĞİMİZ ZAMAN BAZI ARKADAŞLAR BUNA İNANMADI. GÜZELYURT HASTANESİ'NİN TEMELİNİN ATILMASI BANA GÖRE EN BÜYÜK CEVAPTIR"

Güzelyurt Hastanesi'nin, tüm ana branşların içerisinde olacağı ikinci basamak hastane olacağını belirten Sucuoğlu, Güzelyurtluların 10 yıllardır verdikleri mücadelenin sonuna gelindiğini ve hastanenin temelinin atılmasının kendi hükümetine nasip olduğunu söyledi.

UBP-DP hükümetinin 9 aylık süre içerisinde özellikle sağlık alanında önemli adımlar attığını belirten Sucuoğlu, bunları Onkoloji Hastanesi, Yeni Erenköy Sağlık Merkezi, birinci ve ikinci etap Tren Yolu Polikliniği ve Güzelyurt Hastanesi olarak sıraladı.

Sucuoğlu, " İnşallah çok uzun bir süre gerekmeden Lefkemize de sağlık turizmi ile ilgili Lefke Hastanemizin hemen yanına yapacağımız yeni bir proje daha sonra hayal ettiğimiz büyük Lefkoşa Hastanemiz inşallah daha da sonra İskele Hastanemiz… 'Sağlıkta her ilçeye bir hastane' dediğimiz zaman bazı arkadaşlar buna inanmadı. Güzelyurt Hastanesi'nin temelinin atılması, bana göre buna en büyük cevaptır" dedi.

Sağlık alanında Güzelyurt bölgesinin ciddi ve kaliteli sağlık hizmetine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, hastanenin temelini atmakla bölgedeki sağlık hizmetlerini de artıracaklarını söyledi.
'Herhangi bir anlaşma söz konusu olursa Güzelyurt'ta bir taşın dahi verilmeyeceğinin bana göre son noktasıdır' diyen Sucuoğlu, Güzelyurt'un KKTC'nin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak; hastanenin, bölgeye sahip çıktıklarının en büyük göstergesi olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu, "Hastaneyi aralık ayı sonuna kadar bitireceğimizin sözünü verdik. Sözümüzü tuttuk. Bazı sıkıntılar nedeni ile iki aylık bir gecikme söz konusu oldu. Geçen hafta müteahhit ile yaptığımız imza töreninde kendisinden 3 ay erken bitireceğine dair söz aldık. Yani 12 aylık bir süreyi bize 9 ayda teslim edeceği yönünde söz vermiştir. Dolayısı ile bu iki aylık dönem artı bir ay da bizden üç ay öncesi biz birinci etap dediğimiz karkas bölümünü bitirmiş olacağız" dedi.

ÖZGÜRGÜN: "BU TOPRAKLARDA KÖKLEŞME, LAFLA DEĞİL; YATIRIMLA VE GERÇEK ANLAMDA DA HİZMETLE MÜMKÜN OLMUŞTUR"

Başbakan Hüseyin Özgürgün, yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türklerinin de bu topraklarda var olmak için kanını canını ortaya koyduğunu ifade etti.
Özgürgün, 'Kıbrıs Türkleri bundan sonra da hastane gibi bir çok eseri hayata geçirecektir. Bu topraklarda kökleşme, lafla değil; yatırımla ve gerçek anlamda da hizmetle mümkün olmuştur' diye konuştu.

Başbakan, Güzelyurt'a verdikleri önemi de bir kez daha dile getirdi. Güzelyurt'un KKTC'nin en değerli ve güzide toprağı olduğunu da belirten Özgürgün, ''Bu bölge ile ilgili yaratılan ön yargılar ve belirsizlik duygularının gereksiz olduğunu göstermek için burada toplandık'' dedi.

Başbakan Özgürgün, son günlerde yapılan konuşmalarda Kıbrıs Türk halkının haklarını gasp eden bir Rum tarafı olduğunun görüldüğünü de kaydetti.
Özgürgün Rumların Kıbrıs Türklerini azınlık olarak gördüğünü ancak Rum tarafının küçük bir nüfusla Avrupa Birliği'nde dönüşümlü başkanlık talep ettiğine dikkati çekti.

Özgürgün, ''Dönüşümlü başkanlık, Türk tarafının vereceği tavizlere göre askıda kalacaktır. Türk tarafı daha ne kadar taviz verecek. Kıbrıs Türk tarafı yıllarca her türlü tavizi ortaya koydu, Kıbrıs Türk tarafı hep iyi niyetle açılım yaptı. Herkes 1968 yılından bu yana kalıcı bir çözüme varılmamış olmasının sebebinin Rum-Yunan zihniyeti olduğunu ve dış dünyanın da buna destek olduğunu ENOSİS kararıyla anladı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, hastanenin temeli atıldı.

Temel atma töreninde Başbakan Hüseyin Özgürgün ve kendisinin eşi Dilek Özgürgün, hastane arazisine narenciye fidanı dikti.

Öte yandan Güzelyurt Hastanesi ile ilgili, gazetemize konuşan Güzelyurt bölgesi yetkilileri, hastanenin Güzelyurt için olmazsa olmaz bir gereklilik olduğunu ve hastanenin açılmasıyla bölgeye canlılık geleceğini ifade ettiler.

GÜZELYURT KAYMAKAMI TEVFİK DİRENÇ: "KIBRIS SORUNUNUN GELDİĞİ NOKTADA DA ÖNEMLİ BİR GELİŞME OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

''Güzelyurt'ta bir hastanenin yapılması elzem bir gereklilikti. Kıbrıs sorununun geldiği noktada da önemli bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Hastanenin hizmete girmesiyle, 20-25 bin nüfuslu bir bölgede halkın sağlık hizmeti almak için Lefke'ye ya da Lefkoşa'ya gitmesine gerek kalmayacak. Bu açıdan olmazsa olmaz bir konuydu. Bu açıdan, yeni hastaneyle birlikte Lefkoşa Hastanesi'nin de yükü hafifletilecektir. Özelde tüm Güzelyurt halkına, genelde ise tüm Kuzey Kıbrıs'a hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.''

GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT ÖZÇINAR: "BÖLGEDEKİ SAĞLIK HİZMETİ İHTİYACININ BÖYLESİNE BÜYÜK BİR PROJEYLE KARŞILANACAK OLMASINDAN SON DERECE MUTLU VE GURURLUYUM"

''Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz Güzelyurt'a hastane yapılması isteği ve ihtiyacına, gerek halkımızın gerekse sivil toplum örgütlerinin kararlı duruşuyla sonunda cevap verildi. Bölgemiz için son derece önemli bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bu konuda, Başbakanımız Hüseyin Özgürgün önderliğinde gerek meclis üyeleri, gerek bakanlıklarımız gerekse hükümetimiz çok güzel bir çalışma yaptılar. Bölgemizde yeni üniversitelerin de açılmasıyla hem öğrencilerin hem de yerli halkımızın en temel ihtiyacı olan sağlık hizmeti ihtiyacının böylesine büyük bir projeyle karşılanacak olmasından son derece mutlu ve gururluyum.''

GÜZELYURT MİLLETVEKİLİ MEHMET ÇAĞLAR: "DİLERİM HASTANENİN AÇILMASIYLA BÖLGENİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN İÇ GÖÇ SORUNUNUN DA ÖNÜNE GEÇİLİR"

''Güzelyurt bölgesinde bir hastanenin açılması büyük bir ihtiyaçtı. CTP-DP- UBP hükümetleri döneminde biz bu hastanenin açılması için gerekli girişimleri başlattık. Arazi için gerekli çalışmaları yaptık. Şu anda da UBP-DP hükümeti bunun devamı olarak bu projeyi hayata geçiriyor. Dilerim hastanenin açılmasıyla bölgenin en büyük sorunlarından olan iç göç sorununun da önüne geçilir, bölgeye yeni istihdam alanı açılır ve Güzelyurt bölgesinin canlanmasına katkı sağlanır. Tüm halkımıza hayırlı ve de uğurlu olmasını diliyorum.''

GÜKAD BAŞKANI REŞAT KANSOY: "UMARIM BU HASTANE, KIBRIS TOPLUM VE SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ İÇİN DEĞİL; GÜZELYURT HALKI İÇİN AÇILIR VE HALKIMIZ DA BUNDAN YARARLANIR"

''Hastanenin, bu aşamada, daha sağlık komisyonu çalışmalarını tamamlamamışken açılmasını çok doğru bulmuyorum. Bunu seçime yönelik, halka umut dağıtma propagandası olarak değerlendiriyorum. Kaldı ki ülkede sağlık sisteminde yaşanan sorunlar ortada. Henüz bu sorunlar giderilmeden yeni bir hastane açmak, yanlış bir karar. Sağlık sisteminin reformize edilmesi gerek. Özellikle Güzelyurt bölgesinde sağlık merkezlerinde yeterli sayıda doktor yok. Halkımız doğru düzgün hizmet alamıyor. Kadrolarda büyük sıkıntılar var. Öncelikle bu sorunların giderilmesi gerekirdi. Biz dernek olarak sürecin takipçisi olacağız. Uzun vadede topluma faydası olur umarım. Umarım yeni sağlık patronları yaratılmaz. Umarım bu hastane Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi için değil; Güzelyurt halkı için açılır ve halkımız da bundan yararlanır.''

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.