GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Güzelyurt Portakal Festivali 30 Haziran'da başlıyor

Güzelyurt Portakal Festivali 30 Haziran'da başlıyor

Güzelyurt Portakal Festivali, bu yıl 30 Haziran-9 Temmuz arasında yapılıyor.

Yayın Tarihi: 20/06/17 14:29
okuma süresi: 3 dak.
Güzelyurt Portakal Festivali 30 Haziran'da başlıyor
A- A A+
Güzelyurt Portakal Festivali, bu yıl 30 Haziran-9 Temmuz arasında yapılıyor.

Çeşitli kültür ve sanat etkinliğinin yapılacağı festivalde konser verecekler arasında Sıla, Halil Sezai, Cem Adrian ve Güliz Ayla da bulunuyor.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt 40. Portakal Festivali'yle ilgili bilgi vermek amacıyla bugün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

Özçınar, Güzelyurt Portakal Festivali'nin bu sene 40. yılını kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Böylesine bir organizasyonu, 40 yıl devam ettirmek ve bu boyutlara taşımak kolay değil. Heyecanlıyız, çünkü ülkemizin en büyük organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Gururluyuz, çünkü halkımızın güvenini kazanan Festival, 250.000 ziyaretçi sayısına ulaşmıştır" dedi.

Festivali, narenciye hasat sezonunun sonunda düzenlemelerine karşın, soğuk hava depolarında muhafaza ettikleri portakallar sayesinde 10 gün boyunca festivalde ücretsiz olarak yaklaşık 50 ton portakal ve her gece binlerce bardak portakal suyu dağıtacaklarını kaydeden Özçınar, şöyle devam etti:

"Bu yıl özel bir yıl, çünkü bu yıl festival etkinlikleri kapsamında kanser hastalığı için yapılacak farkındalık etkinlikleri ve bağış organizasyonlarına ciddi anlamda destek verip, hastalığın bilinirliğinin artmasını sağlayacağız."

Bu arada festival programının kamuoyuna tanıtıldığı toplantıda sponsorlarla işbirliği protokolleri de imzalandı.

40. Güzelyurt Portakal Festivali'nin ana sponsoru Telsim adına Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, ana sponsor Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi adına Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Serdal Gündüz, sağlık sponsoru Yakın Doğu Hastanesi adına Hastane İşletme Direktörü Özgü Bayraktar, Capital Bank adına Genel Müdür Mehmet Akaçalı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile kanser hastalığına yönelik yapılan işbirliği anlaşması için başkan Raziye Kocaismail ile işbirliği protokolleri imzalandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.