GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Üretici sosyal medyadan isyan etti, Bakan paylaşıma yorum yaparak yanıtladı

Üretici sosyal medyadan isyan etti, Bakan paylaşıma yorum yaparak yanıtladı

Güzelyurt'ta bulunan Saraç Plastik, Gogo Meyva Suları ve Soğuk Hava Depoları İşletmeleri Direktörü Gökhan Saraç, bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı isyan etti. Konunun muhatabı Bakan Çavuşoğlu da paylaşıma yorum yaparak yanıt verdi. Türkiye'den gelen suyun kendilerine ulaşmamasından dolayı ürünlerin kuruduğuna dikkat çeken Saraç, "Su yılbaşında gelsin" dedi, Bakan Nazım Çavuşoğlu ise sosyal medya paylaşımının altına yorum yazdı: "Gerçekleri söyledim ülkenin şikayet ettiği popülist politikaları yapmadım"

Yayın Tarihi: 01/08/17 09:27
okuma süresi: 3 dak.
Üretici sosyal medyadan isyan etti, Bakan paylaşıma yorum yaparak yanıtladı
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Güzelyurt'ta bulunan Saraç Plastik, Gogo Meyva Suları ve Soğuk Hava Depoları İşletmeleri Direktörü Gökhan Saraç, bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı isyan etti. Türkiye'den gelen suyun kendilerine ulaşmamasından dolayı ürünlerin kuruduğuna dikkat çeken Saraç, "Su yılbaşında gelsin" dedi, Bakan Nazım Çavuşoğlu ise sosyal medya paylaşımının altına yorum yazdı: "Gerçekleri söyledim ülkenin şikayet ettiği popülist politikaları yapmadım"

Üretici ve Bakanın sosyal medya üzerinden yaptığı bu tartışmaya bölgedeki diğer üreticiler de katılarak sorunlarını dile getirdiler.

İşte Gökhan Saraç'ın o paylaşımı: "Bir Tarım Bakanı ki üreticisine gelipte gözlerinin içine baka baka şunları söylerse:

1- TC suyu 3 sene sonra gelecek. 2- Mevcut duran su kuyularına dokundurmam. 3- Portakal bedeli olan 50 TL /ton bedelini isterseniz size 100 TL/ tonu veririm. Ama namerdim Cypruvex'i kapatmassam derseniz. 4- 2016 yılında kuraklık için 50.000.000 TL TC'den ek kaynak çıkarttık. Ama narenciyeye kaynak yok derse. 5- Narenciyede kuraklık kapsamına girmez diyen bir bakanlık varsa, SORARIM SİZE ! SİZE HANGİ NARENCİYE ÜRETİCİSİ VE ÇİFTÇİSİ SİZE GÜVENİPTE DESDEK VERİR. AKIL TUTULMASI VAR. DİK DURMAK BU DEĞİL. Üreticinin ihtiyacı olan su kaynak olarak Geçitköy'de 26 milyon metre küp olarak duruyor. Doldu taştı şimdide denize akıyor.

Zamanın Başbakanı Süleyman Demirel suyu balonla getirmişti. Çareler tükenmez. Talebimiz, kısa vadede ne yaparsak yapalım yılbaşına kadar suyu getirelim. Üreticiye vermenin yollarını bulalım. Yok olmak istemiyoruz. Sizleri seçtik yanımızda durun diye. Yok eğer olmaz yapamayız derseniz gölge etmeyin. Engellemeyin yeter. Biz bu topraklara gelen Anavatan suyunu getirmesini biliriz. Buna kimse engel olamaz . Tam tersine bu su mutluluk kaynağı olmalı. Bizleri daha fazla hasta etmeye kimsenin hakkı yok"


Şikayet dolu paylaşımının altına ise Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu şahsi sosyal medya hesabından yorum yaptı.

Çavuşoğlu, "Gökhan burada yazmak senin tercihin ama düşüncelerini söylemen için Güzelyurt'a gelip herkese açık toplantı yaptık, ihale süresini size söyledim gerçekleri saklamak dahamı doğru olurdu?Cypruvex konusunda da ekonomik durumunu ortaya koyarak size hizmette sürekliliğini tercih etmenizi istedim. Su konusunda ise halk için olan içme ve kullanma kuyularını gelecek için saklamamız gerektiğini sizinle paylaşarak tüm ülkenin şikayet ettiği popülist politikalar yapmadım. Eleştiri hakkını savunmakla birlikte konuşulanları çarpıtmamak gerekir." ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.