LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefke Çevre Platformu, Cengiz Topel Hastanesi'ne iyileştirme istedi

Lefke Çevre Platformu, Cengiz Topel Hastanesi'ne iyileştirme istedi

Lefke Çevre Platformu, yeni hastane yapımı yerine Cengiz Topel Hastanesi'nin, II. sınıf hekimlik hizmetlerini eksiksiz olarak verebilen fiziki altyapı, cihaz, ilaç, tıbbi malzeme, doktor ve gerekli personele sahip bir düzeye çıkarılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 26/09/14 13:59
okuma süresi: 2 dak.
Lefke Çevre Platformu, Cengiz Topel Hastanesi'ne iyileştirme istedi
A- A A+

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun Güzelyurt bölgesinde yeni hastane yapılması için yer tahsisine karar verdiğine işaret edilerek, Güzelyurt ve Lefke'nin tam ortasında 90 yıldır hizmet veren Cengiz Topel Hastanesi bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu hastanenin kadrosunda 20'ye yakın doktor bulunmasına karşın doktorların büyük çoğunluğunun, burada görev yapmak istemedikleri için başka yerlerde görevlendirildikleri iddia edildi.

Açıklamanın devamında; "Bu hastanenin etkinliği ve verimliliği, tıpkı Lefke bölgesindeki diğer devlet kurumlarına yapıldığı gibi, gelen giden hükümetlerin zayıf ve zafiyet dolu politikaları tarafından zayıflatılmış ve zaman zaman da kapatılması veya kapasitesinin iyice düşürülmesi gündeme gelmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Kıbrıs'ta bulunan hiçbir hastane veya sağlık merkezinin Cengiz Topel Hastanesi'nin içinde bulunduğu doğal ortam ve potansiyele sahip olmadığı" vurgulanarak, yeni hastane yapımı yerine Cengiz Topel Hastanesi'nin altyapısının güçlendirilmesi istendi.

Açıklamada, sağlık hizmetlerinin Güzelyurt'a kaydırılması halinde Lefke halkının büyük mağduriyet ve sorunlarla karşılaşacağı; yeni hastane yapımı konusunda ısrarcı olunduğu takdirde Lefke'deki sivil toplum örgütlerinin eylem planı ortaya koyacağı belirtildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.