LEFKE
okuma süresi: 4 dak.

Cengiz Topel kapanmayacak ama ne olacak?

Cengiz Topel kapanmayacak ama ne olacak?

Güzelyurt'a yeni bir hastane yapılacağı ve Cengiz Topel Hastanesi'nin kapanacağına yönelik tartışmalar devam ederken TDP Lefke Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özadalı, Güzelyurt'a yeni bir hastane yapılmasıyla birlikte Cengiz Topel Hastanesi'nin bir "sağlık ocağı" durumuna getirileceğini iddia etti.

Yayın Tarihi: 21/10/14 07:44
okuma süresi: 4 dak.
Cengiz Topel kapanmayacak ama ne olacak?
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Katalon Kobalt, hastanenin kapatılmasının gündemde olmadığını, eksikliklerinin giderilmeye çalışıldığını kaydederken; Cengiz Topel Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Garabli ise hastanede her şeyin yolunda gittiğini söyleyerek, "kapanacak diye bir durum söz konusu değil" dedi.

Güzelyurt'a yeni bir hastane yapılacağı ve Cengiz Topel Hastanesi'nin kapanacağına yönelik tartışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'nin Cengiz Topel Hastanesi'nin kapanmayacağını açıklamasına karşın, siyasi partilerin Lefke örgüt başkanlarının hazırladıkları deklarasyon çerçevesinde eylemleri sürerken, Cengiz Topel Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Garabli ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi yetkilileri hastanenin kapanmasının gündemde olmadığını söyledi.

Özadalı: "Cengiz Topel sağlık ocağı olacak"
TDP Lefke Örgütü yönetim kurulu üyesi Ahmet Özadalı Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Güzelyurt'a yeni bir hastane yapılmasıyla birlikte Cengiz Topel Hastanesi'nin bir sağlık ocağı durumuna getirileceğini söyledi. Özadalı, Sağlık Bakanlığı'nın bunu gizlemekte olduğunu ifade etti.

Kobalt: "Kapatılması gündemde değil"
Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Katalon Kobalt, Cengiz Topel Hastanesi'nin kapatılmasının gündemde olmadığını söyledi. Katalon Kobalt, Sağlık Bakanlığı'nın Cengiz Topel Hastanesi ile ilgili projeleri olduğunu belirterek, en acil olarak hastaneye dijital bir röntgen cihazı alınması gerektiğini ve bunun hazırlığının yapıldığını söyledi. Kobalt, Lefke Avrupa Üniversitesi ile işbirliği içinde olduklarını, daha iyi hizmet verilebilmesi için çalışmaların yapıldığını ifade etti. Kobalt ayrıca, Cengiz Topel Hastanesi için ultrasonografi cihazının alınması için yeni bütçeye konulduğunu ve geçmesinin beklendiğini kaydetti. Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Katalon Kobalt,Cengiz Topel Hastanesi'nde şu anda koğuş sisteminin var olduğunu, bunu özel odaya çevirme çalışmalarının da sürdüğünü belirtti. Kobalt, Cengiz Topel Hastanesi için ne gerekirse imkanlar dahilinde yapılmaya çalışıldığını, amaçlarının halka daha iyi bir hizmet verebilmek olduğunu vurguladı.

Garabli: "Her şey yolunda, kapanacak diye bir şey yok"
Cengiz Topel Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Garabli, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, hastanede her şeyin yolunda gittiğini, kapanacak diye bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Güzelyurt Bölgesi'nde yaşayan vatandaşların sivil toplum örgütlerinin ve belediyelerin Cengiz Topel Hastanesi'nin tam teşekküllü olması yönünde talepleri olduğunu söyledi. Garabli, hastanenin eksiklikleri yönünde taleplerini zaman zaman Bakanlığa ilettiklerini belirtti. Garabli, "Sağlık Bakanlığı'ndan kapanacak diye bir açıklama gelmedi, kapanacak diye bir şey yok" dedi.

Lefke Örgütleri'nin eylemleri sürüyor
Öte yandan, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'nin Cengiz Topel Hastanesi'nin kapanmayacağını açıklamasına karşın, siyasi partilerin Lefke örgüt başkanları geçtiğimiz gün toplanarak bir deklarasyon hazırlamışlardı. Deklarasyonda, Güzelyurt'a yeni bir hastane yapılması yerine Cengiz Topel Hastanesi'nin doktor, sağlık personeli, fiziki alt yapı ve tıbbi cihaz eksikliklerini giderme çağrısı yapıldı.

Lefke Örgüt Başkanları eylemlerinin süreceğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.