LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de kadına yönelik şiddet irdelenecek

LAܒde kadına yönelik şiddet irdelenecek

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından "Kadına Yönelik Şiddette Konuşulmayan Gerçekler" konulu panel düzenlenecek. LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Komleksi Konferans Salonu'nda 2 Aralık tarihinde saat 10.00 başlayacak panelde ilk olarak Devlet Tiyatroları Sanatçısı Özlem Özkaram tarafından oyun sergilenecek.

Yayın Tarihi: 01/12/14 14:17
okuma süresi: 2 dak.
LAܒde kadına yönelik şiddet irdelenecek
A- A A+

Oyunun ardından, Yrd. Doç. Dr. Zihniye Okray, "Ata Sözü ve Deyişlerle Kadına Yönelik Şiddet", Yrd. Doç. Dr. Enil Afşaroğlu Eren, "Aile İçi Şiddetin Psikolojik Boyutu" ve Yrd. Doç. Dr. Gülnur Beyazid Işıker ise, "Değişik Ortamlarda Yaşanan Şiddetin Psikodramada Rollerle Ele Alınması" konularında sunum yapacak.

LAÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zihniye Okray, 25 Kasım 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyeti'nde, Trojillo Diktatörlüğü'ne karşı direnişi sergileyen Mirabel Kardeşlerin, cezaevinde bulunan eşlerini ziyaret ettikten sonra tecavüz edilerek öldürülmelerinin ardından tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı kampanyalar düzenlendiğini belirtti. Okray, 1981 yılında da Kolombiya'nın başkenti Bogota'da toplanan 1. Latin Amerika ve Karayip Kadınlar Kongresi'nde Mirabel kardeşlerin öldürüldüğü gün olan 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü" olarak ilan edildiğini söyleyerek LAÜ Psikoloji Bölümü olarak her yıl farklı etkinliklerle bugüne dikkat çektiklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.