LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "Demokratik Sınıf Yönetimi" konusu irdelendi

LAÜ'de "Demokratik Sınıf Yönetimi" konusu irdelendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Lefke ve yöresinde bulunan okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik 5 Ocak'ta başlattığı hizmet içi eğitim kursları kapsamında bu hafta Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa "Demokratik Sınıf Ortamlarının Yaratılmasında Sınıf Yönetimi" konusunda sunum yaptı.

Yayın Tarihi: 24/01/15 12:44
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de "Demokratik Sınıf Yönetimi" konusu irdelendi
A- A A+

Çağanağa sunumunda; demokratik sınıf ortamları yaratmanın farklılıklarına, saygı kültürünü yaygınlaştırma, öğrencinin gelişimsel özelliklerine duyarlılık göster­me, kolektif çalışma kültürü yaratma, problem çözme­ye dayalı düşünme becerilerini ön plana alma, bireysel alanda eleştirel öğretim süreçleri tasarlamak gibi konularda bilgiler aktardı.

Çağanağa: "öğretmen niteliklerini geliştirmeli"

Çağanağa, öğretmenin çalıştığı alanı en üst düzeyde bilmeli ve alanının uzmanı olması gerektiğini söyleyerek; öğretmenlik mesleğinin en önemli niteliklerinden birinin de etkili iletişim becerilerine sahip olmak ve beden dilini iyi kullanmaktan geçtiğini söyledi.Çağanağa, iyi bir öğretmenin öğretim tekniklerini kullanarak sınıf içerisinde öğrencisinin ilgi, yetenek ve zayıf yönlerini iyi tanıdığını ve öğrencisi ile empati kurarak bilgi aktardığını ifade etti.

Öğrenci merkezli eğitim ve geleneksel öğretim yöntemlerinden uzaklaşma ve öğretmen niteliklerini geliştirmenin önemini vurgulayan Çağanağa, Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi'nin bu görüşleri benimseyen bir fakülte olduğunu da vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.