LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ öğretim üyesi Kaymakamoğlu: "Bireyler için ezberci bilgi yeterli değil"

LAÜ öğretim üyesi Kaymakamoğlu: “Bireyler için ezberci bilgi yeterli değil”

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Lefke ve yöresinde bulunan okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik başlatılan hizmet içi eğitim kursları kapsamında İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Kaymakamoğlu,'Yapılandırmacı Yaklaşım'ı ele aldı.

Yayın Tarihi: 03/02/15 15:15
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ öğretim üyesi Kaymakamoğlu: “Bireyler için ezberci bilgi yeterli değil”
A- A A+

"Günümüzde bireylerin ezber bilgiye sahip olmaları etkili bir yaşam sürdürebilmeleri için yeterli değildir" diyen Kaymakamoğlu, etkili bir yaşam için bireylerin yüksek düzeyde düşünme, problem çözme, başkalarıyla iş birliği yapma ve çalışma becerilerine sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Kaymakamoğlu, bireylerin olayları ayrıştıran, sorgulayan, anlayan ve yorumlayan nitelikte olmalarının şart olduğunu belirterek, "Tüm bunları geleneksel 'Öğretmen Merkezli Öğretim' anlayışıyla sunulan eğitimle bireylere kazandırmak mümkün değildir. Etkili öğretim ve öğrenimin gerçekleşmesi için "Öğrenci Merkezli" yaklaşımın uygulanmasına gerek vardır" dedi.

Öğrenci Merkezli Öğretimin kuramsal temellerinin 'Yapılandırmacılığa' (Constructivism) dayandığını belirten Kaymakamoğlu, Yapılandırmacı Yaklaşıma göre, bilginin en önemli özelliği insanların kendileri tarafından yapılandırılması olduğunu belirtti. Her öğrenci öğrenirken, anlamı bireysel ve sosyal olarak yapılandırıldığını belirten Kaymakamoğlu, esas olarak öğrenmenin bu anlamlandırma ya da anlam yapılandırma süreci olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.